Achtergrond

YouTubers praten mee over toekomst internet

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Het thema van de ministeriële vergadering is ‘Future of the Internet’. Ruim 40 ministers, leiders van internationale gouvernementele organisaties, het bedrijfsleven, internettechnici en burgers zullen daar aanwezig zijn. Zij nodigen YouTubers uit hun visie geven op de toekomst van het internet. De filmpjes komen op het speciale OESO-kanaal op YouTube. De beste filmpjes worden uitgezonden tijdens de vergadering. De aanwezigen bij de vergadering zullen hun reacties geven op de filmpjes en ook dit wordt weer op YouTube geplaatst.
 

Doe ook mee
Laat ook jouw stem horen in Seoul! Upload nu een filmpje met jouw ideeën over de toekomst van internet. Wie weet wordt jouw filmpje er uitgepikt en gaan de wereldleiders aan de slag met jouw oplossingen.

 

SleutelrolSecretaris-generaal van OESO, Angel Gurría, vindt de mening van internetgebruikers van groot belang, “Gelijke welvaart, betere opleiding en werk, het tegengaan van corruptie, meer innovatie, bescherming van het milieu, ideeën om een betere economie op te houden en blijvende sociale welvaart. Vandaag kan internet bij al deze dingen een sleutelrol spelen. Ministers, wereldleiders en technici komen bij elkaar om deze dingen te realiseren. En wij willen weten wat het antwoord is van YouTubers op de vraag: ‘hoe kan internet de wereld verbeteren?'”

Cybercrime
Ji Eun Gina Lee uit Hongkong is een van de YouTubers die gehoor heeft gegeven aan de actie. In haar filmpje op YouTube zegt ze dat in de afgelopen jaren ze zich minder veilig is gaan voelen op het web. Ze pleit voor een internationale onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de verbetering van internet. Daarnaast wil ze permanente politie-inzet over de hele wereld om cybercrime tegen te gaan.

Een veiliger internet
Ook de Amerikaan Jonathan Zittrain, professor Internet Governance and Regulation, heeft zijn mening op het OESO-kanaal op YouTube geplaatst. In plaats van vragen wat internet voor ons kan doen, vindt hij het belangrijk dat we ons afvragen ‘wat kunnen wij doen voor het internet?’. “Dertig jaar geleden was het idee dat de mensen die het internet gebruikten, het ook zouden onderhouden. Dat werkte misschien toen het alleen nog paar een paar nerds waren, maar nu internet wereldwijd is niet meer. Er is niet één organisatie of overheid die heel het internet beheert en daardoor ontstaan problemen zoals virussen, spam en is er cybercrime. Ik hoop dat we met oplossingen kunnen komen om internet veilig te houden. Daarom stel ik de vraag: ‘wat kunnen wij voor het internet doen?'”

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons