Wereldwijd acties voor Wereld Aids Dag

01-12-2005
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

 

In veel landen zijn manifestaties, concerten en bijeenkomsten georganiseerd. In Brussel wordt een solidariteitsmars gehouden, in New York begint een aids-filmfestival en wereldwijd hebben honderden mensen een tegeltje beschilderd of een lapje stof, om bij te dragen aan verschillende 'aidskunstwerken'.
 
MTV heeft een film over aids gratis verspreid onder televisiezenders wereldwijd. De film zal ook in Afghanistan en in enkele Afrikaanse landen worden uitgezonden. (Bron: Reuters)
 
Bono en Alicia Keys hebben onlangs samen het nummer Don't Give Up opgenomen. De opbrengst van het duet gaat naar een organisatie die zich inzet voor HIV-patiënten. Het nummer is eerder gezongen door Peter Gabriel en Kate Bush. (Bron: Planet)
 
In Singapore heeft het bedrijf Rockeby donderdag een HIV-test op de markt gebracht waarvoor een beetje speeksel genoeg is. Overigens heeft het Nederlandse bedrijf Mirates uit Rotterdam ook een eenvoudige zelf-test voor HIV. Meer hierover bij de Wereldomroep.
 
De koning van Swaziland heeft alle evenementen in het kader van Wereld Aids Dag afgelast. De dag viel dit jaar samen met een belangrijke koninklijke ceremonie en die ging voor, liet een woordvoerder weten. Swaziland heeft zwaar te lijden onder de aidsepidemie. (Bron: Reuters)
 
De Indiase premier Singh heeft zijn bevolking donderdag opgeroepen om openlijker over veilige seks te praten. Het is belangrijk jonge mensen bij te brengen hoe ze een gezond en veilig liefdesleven kunnen hebben, vindt de premier. (Bron: BBC)
 
China heeft de wereldwijde aidsdag aangegrepen om een grootschalige publiciteitscampagne te lanceren, vooral gericht op de arbeiders die van het platteland naar de stad zijn gekomen. Deze mensen moeten worden voorgelicht over de ziekte en ze moeten activiteiten aangeboden krijgen die ze van onveilige seks afhouden, aldus de autoriteiten (Bron: Xinhua)
 
De Franse president Chirac vindt dat er condoomautomaten in scholen moeten komen. Ook moeten condooms voor jongeren niet duurder zijn dan 20 eurocent per stuk, aldus de president donderdag. (Bron: Reuters)

 

Reacties