Oud-dictator niet blij met 'rol' in schietspel

29-10-2014
Door: Marten Groen
Bron: Gamespot
Noriega in Black Ops II
Oud-dictator Manuel Noriega van Panama procedeerde vanuit de cel tegen zijn 'rol' in Call of Duty. Deze week verloor hij de rechtszaak.
Nieuws – 

In 2012 bracht het bedrijf Activision de game Call of Duty: Black Ops II uit, met daarin een karakter met dezelfde naam en hetzelfde uiterlijk als Noriega. De oud-dictator was 'not amused' en begon een rechtszaak. Dat meldt de gamesite Gamespot.

Een rechtbank in Californië verwierp afgelopen dinsdag de eisen van Noriega vanwege de vrijheid van meningsuiting. Namens de gedaagden deed de voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, het woord: "Een berucht crimineel heeft vandaag niet gewonnen. En dat is een overwinning voor de entertainment industrie over de gehele wereld."

Manuel Noriega

Drugshandel, witwassen en moord
Noriega was nooit president van Panama, maar heerste wel als een dictator over het land. In 1990 werd hij door het Amerikaanse leger afgezet en 'vrijwillig' overgebracht naar de VS. Daar werd hij tot veertig jaar cel veroordeeld wegens drugshandel en witwaspraktijken. In 2010 werd Noriega door de VS uitgeleverd aan Frankrijk, die hem vervolgens weer uitleverde aan Panama. Daar zit hij nu een straf uit van twintig jaar voor de moord op elf politieke tegenstanders.

Marten Groen

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen, de organisatie die kleinschalige...

Lees meer van deze auteur >

Reacties