Nacht van de Fooi 2009

19-05-2009
Door: OneWorld Redactie
Bron: Impulsis

 

Impulsis is het loket voor Nederlandse particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking. Bij Impulsis kunnen stichtingen, scholen, bedrijven en verenigingen terecht voor ondersteuning van hun ontwikkelingsproject. Impulsis biedt hen advies, uitbreiding van hun netwerk, expertise en financiële ondersteuning.

 

Waar moet ik heen?

Dit jaar is het lustrum van de Nacht van de Fooi (NvdF). Het is vijf jaar geleden begonnen in Groningen maar in de loop der jaren heeft dit evenement zich verspreid over het hele land. Dit jaar wordt het in negen steden georganiseerd en wel in Amsterdam, Breda, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. NvdF is erg succesvol gebleken. Niet alleen de horecagelegenheden werken mee, ook komen er elk jaar weer studenten en andere enthousiaste mensen met het idee om ook in hun stad de NvdF te organiseren.

 

UITagenda
Groningen, de nestor van NvdF, zal de hele dag in het teken staan van muziek. 's Middags zal een drumband door de stad gaan, die langs alle deelnemende kroegen gaat. Op de grote markt zal aansluitend om 17.00 uur een groot podium staan, waar verschillende bands optreden. In Enschede wordt een sponsorloop georganiseerd, vindt er een ballon-oplaat-wedstrijd plaats en zijn er workshops met Afrikaanse dans, allemaal om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook Delft pakt elk jaar groots uit. Dit jaar met een groot podium op de markt en een festival in club Speakers, genaamd FooiPop. Leeuwarden debuteert dit jaar met lokale bands in verschillende kroegen en Piet Paulusma voorspelt daar op een muzikale locatie het weer voor de komende dagen.

 

Voor de volledige programmering en de projecten die met de opbrengst worden gesteund, surf je naar www.nachtvandefooi.nl.

 

 

Reacties