Achtergrond

Kerstweek: Internationale Samenwerking

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Van zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 december kunt u via uw digitale themakanaal of via www.hollanddoc.nl kijken naar de volgende documentaires:

DNW – Ontwikkelingszaken van IJsbrand van Veelen behandelt de visie dat er geen betere vorm van hulp is dan het stimuleren van het ondernemersklimaat in arme landen.

DNW – Eén bank, twee werelden van Doke Romeijn is een documentaire over het werk van de Wereldbank. Een heel andere bank, de Grameenbank, wordt belicht in DNW – Het recht op krediet van Bregtje van der Haak. Deze bank stond aan de basis van het microkredietsysteem, dat ook publiekelijk door Prinses Máxima wordt toegejuicht.

VPRO Laat – De filantroop van IJsbrand van Veelen portretteert George Soros, de miljardair die hoopt door te investeren in culturele instellingen over de hele wereld een solidaire maatschappij op te bouwen. In een gesprek met Chris Kijne legt William Easterly, de auteur van The White Man’s BurdenAppleMark, uit waarom volgens hem ontwikkelingshulp meer kwaad dan goed gedaan heeft. Filmmaker Frans Bromet was ook verklaard scepticus ten aanzien van ontwikkelingshulp, maar in Een steuntje in de rug en Liefdewerk, oud papier bezoekt hij ontwikkelingsprojecten in respectievelijk India en Roemenië en nuanceert hij zijn mening.

Een korte documentaire over een Ghanese boer en zijn kippen, Shit & Chicks van Kees van der Geest, roept vragen op over eventuele gevolgen van ontwikkeling voor tradities.

In Holland Doc Jr. (uitzending op de zondagochtend van 12.00 tot 13.00 uur en een herhaling op de woensdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur)  vertonen we verschillende afleveringen van Superland. In deze serie bezoekt student Helge Slikker Nederlandse kinderen die in andere landen wonen, onder wie Marinka in Tanzania en Daniël in een grote stad in China. 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons