Hoe het Kempinski-hotel in Djibouti prostitutie faciliteert

17-03-2016 Bron: OneWorld
Kempinski hotel Djibouti room
Onderzoek – 

Personeel in een superdeluxe vijfsterrenhotel in Djibouti werkt openlijk mee als gasten een meisje mee naar hun kamer willen nemen. Dit is tegen de wet.

Het Djibouti Palace Kempinski wordt beschouwd als het eerste luxe vijfsterrenhotel in de Hoorn van Afrika. De Kempinski-hotelketen houdt zich volgens een woordvoerder aan de “hoogste standaarden van ethisch gedrag”. In de praktijk blijkt het echter geen probleem om er de nacht door te brengen met een lokale prostituee. Hoewel het de vraag is of de meisjes het sekswerk vrijwillig verrichten, en hoewel prostitutie tegen de Djiboutische wet is, werkt het hotelpersoneel er openlijk aan mee.

Nu online: de nieuwste longread van OneWorld. Waarin we onder andere laten zien hoe we bij de receptie van een westerse hotelketen 25 euro moeten betalen om de Ethiopisch-Somalische Fatiha mee te nemen. De helft van wat het meisje zelf verdient (als ze het bedrag al zelf mag houden).

Kempinski ontkent alle aantijgingen in het artikel, en behoudt zich alle rechten voor om zich te verdedigen tegen lasterlijke uitspraken, aldus een woordvoerder van de hotelketen.

Lees meer...

Sanne Terlingen

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist voor OneWorld. Ze won de Loep...

Lees meer van deze auteur >
Hannah Kooy

Hannah Kooy is freelance journalist, gespecialiseerd in Amerikanistiek. Zij...

Lees meer van deze auteur >

Reacties