Het geheim van een goede campagnevideo

29-06-2015
Door: Evita Bruin
Bron: OneWorld
Peter Nguura in zijn campagnefilm
Video – 

Tijdens de IDleaks awards wordt vanavond in Pakhuis de Zwijger de prijs uitgereikt voor beste campagnefilm onder maatschappelijke organisaties. De film van Amref Flying Doctors nam snel een grote voorsprong. Reden voor OneWorld om aan te kloppen bij Peter Nguura en Amy Greve, beiden betrokken bij de video. 

Peter Nguura probeert in Kenia meisjesbesnijdenis terug te dringen. In zijn film spreekt hij vol passie over zijn werk. En dat blijkt aanstekelijk, want het aantal stemmen op de video steeg gestaag. Hoe zorgt deze organisatie dat hun film de realiteit zo goed mogelijk laat zien en tegelijkertijd inspireert?

Bekijk hier het interview:

Van vlieg in 't oog tot hoogvlieger
Tot afgelopen vrijdag 26 juni kon iedereen zijn stem uitbrengen op de beste én slechtste campagnefilms. Vanavond worden in het Amsterdanse Pakhuis de Zwijger de prijzen uitgereikt. De Vlieg-in-'t-Oog-award gaat naar het filmpje dat volgens het publiek het meest stereotype beeld geeft van ontwikkelingslanden en hun inwoners. De organisatie die het beste voorbeeld geeft en genuanceerd communiceert over ontwikkelingssamenwerking, gaat naar huis met de Hoogvlieger-award.

Naast de publieksstemmen die via de website van IDleaks zijn uitgebracht, geeft een deskundige jury haar oordeel. In totaal worden er vier prijzen uitgereikt.

De IDleaks awards vinden plaats op maandagavond 29 juni om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger. De show is voor iedereen toegankelijk en gratis. Aanmelden kan via deze link

Evita Bruin

Evita Bruin is stagiair bij OneWorld. Ze volgt de studie Journalistiek aan de...

Lees meer van deze auteur >

Reacties