Cohen bevestigt band met Suriname

13-06-2006
Door: OneWorld Redactie
Bron: Wereldomroep

 

Ook Elvira Sweet, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuidoost, is meegereisd. Voor Job Cohen is het een weerzien met Suriname, hij was er vier jaar geleden al eens. De burgemeester wilde pas terug komen als er resultaten waren geboekt na alle afspraken die toen zijn gemaakt. Dat is goed gelukt, aldus Cohen: 'Op het gebied van water, woningbouw, samenwerking met de politie, archief, gezondheidszorg, volkshuisvesting.' De overeenkomst wordt precies op dezelfde datum en hetzelfde uur nog eens met vier jaar verlengd.

Amsterdam heeft met opzet geen stedenband met Paramaribo, maar met heel Suriname. Volgens Cohen zijn de doelen breed gesteld: 'Op het gebied van water doen we een aantal dingen die juist in het binnenland gebeuren. De hele omvang van Suriname brengt met zich mee dat het beter is het op deze manier te doen.'

De overstromingen van de afgelopen weken waren geen reden het bezoek uit te stellen. Cohen heeft hierover contact gehad met Paramaribo, maar na overleg was het verzoek om juist toch te komen om te tonen dat Amsterdam het land steunt. De burgemeester heeft een bezoek aan het binnenland op zijn programma en in principe wil hij dat graag door laten gaan om te kunnen zien hoe het met de projecten gaat. Waar mogelijk wil Amsterdam ook helpen bij het herstellen van schade na de watersnood.
 

 


Dit artikel is met toestemming overgenomen van de Caribische redactie van de Wereldomroep. Beluister daar het interview met Cohen (4.50 min).

Reacties