Wereld Water Forum ter Discussie

11-03-2003
Door: OneWorld Redactie
Bron: RISQ Reviews

Uiteraard zal ook onze water-ambassadeur en kroonprins Willem Alexander het Wereld Water Forum bijwonen. Zeer opportuun want er staat nog steeds veel op het spel. Zoals het recht op schoon drinkwater voor de, naar schatting 1,3 miljard mensen, aan wie dat nog ontbreekt. Of het recht van ontwikkelingslanden om zélf te beslissen of de privatisering van watervoorzieningen wenselijk is.

Ook van de partij in Kyoto zijn Maude Barlow, een bekende Canadase water-activiste, die gisteren in Amsterdam haar boek "Blauw Goud" presenteerde, en Gina Castillo, een Canadees-Ecuadoriaanse anthropologe die hier woont en werkt bij een Nederlandse NGO als Senior Beleidsadviseur. Ter inleiding op "Blauw Goud", de achtergronden van het Wereld Water Forum, en de kwesties die in Kyoto ter discussie staan, beveelt RISQ u daarom graag het volgende artikel aan:

Naast het artikel vindt u links naar andere "waterbronnen" waaronder, natuurlijk, het beleid van de overheid maar ook de standpunten van maatschappelijke organisaties die naar Kyoto gaan.

RISQ Website
Water Links

Reacties