Wereld

angélique
Interview – Organisator Angélique Mbundu vertelt over de tweede editie van het iAfrica Film Festival
Actueel – Docent Nederlands Suna Floret bespreekt de column van Ebru Umar over de aanslag in Londen met haar leerlingen.
Amal en Barra
Reportage – Refugees@campus is een succesvol project waarin de ene student de ander op weg helpt. Met hun studiekeuze, met de taal en door te luisteren.
Lisa en Maryam
Vluchtelingen
Verslag – Het project Refugees@campus, georganiseerd door het UAF, gaf een feest om de eerste lichting studentenkoppels uit te zwaaien.
Jeroen Swolfs
Interview – Fotograaf Jeroen Swolfs reisde de hele wereld over om foto's te maken van het straatbeeld
Actueel – Op 1 juli wordt keti koti gevierd, de afschaffing van de slavernij.
Demonstranten in Tibet
Van ’t web – Human Rights Watch trapt niet in misleidende Chinese campagne in Tibet
Actueel – Bouwen en trouwen. 'Wat doen ze eigenlijk op het Stadhuis?'
MBO Rotterdam
Actueel – Suna Floret is docent Nederlands op een MBO-school in Rotterdam. Elke week bespreekt zij het nieuws met haar leerlingen.
President Trump en de Saoedische koning Salman bin Abdulaziz Al Saud ondertekenen een gezamenlijk visiestatement
Achtergrond – Wat houdt de Qatarcrisis in, wat ging eraan vooraf, en wat is precies het probleem dat de andere Golflanden met Qatar hebben?
Friet kapsalon Martin van Dalen/CC
Blog – Integratie houdt nooit op, dat is columnist Esra Dede eens met Mark Rutte.
Actueel – Docent Nederlands Suna Floret bespreekt de aanslag in Manchester met haar leerlingen.
Blog – OneWorld's hoofdredacteur Lonneke van Genugten ging buiten haar eigen bubbel in gesprek met jongeren en politie uit de Haagse Schilderswijk.
Fyre festival bahama's
Van ’t web – Een exclusief festival voor millennials werd een miskleun met kapotte tenten en vieze broodjes kaas.
Protest
Mashal Khan werd vorige week na valse beschuldiging van godslastering door medestudenten gelyncht. De politie keek toe, terwijl de moordenaars dansten rond zijn levenloze lichaam. Dankzij continue berichtgeving van Pakistaanse bloggers op Facebook zijn de daders gearresteerd, zitten mullahs vast vanwege hun haattoespraken en praat het parlement voor het eerst in jaren over de omstreden wet.
Regen zonder modder - Celal Altuntas
Interview – Altuntas voelt zich genoodzaakt om de problemen rondom het integratieproces te benoemen.
Chad-Tremeau
Actueel – Vandaag brengt UNICEF een rapport uit over de rampzalige gevolgen van het conflict in noord Nigeria met terreurorganisatie Boko Haram.
Column – Hoe gaat het er aan toe in een van de grootste vluchtelingenkampen van Libanon? Vrijwilligers Lara, Florian en Natalia vertellen over hun ervaringen.
Interview – In de film No Place for a Rebel zien we hoe Opono Opondo na zestien jaar bij de LRA-rebellen zijn leven weer probeert op te pakken.
Protest tegen DAPL
Standing Rock
Actueel – ING bank heeft zich teruggetrokken uit de North Dakota Pijpleiding-deal en steunt hiermee de Standing Rock Sioux-stam.
Verslag – Je komt in Nederland aan als vluchteling uit Syrië, krijgt een asielstatus, maar wat dan? Spark organiseerde een lunch voor Syriërs die in zaken gaan.
Hivos WaarSprekenWeAf
Actueel – Onze correspondenten peilen onder andere in Afrika de reacties op de Nederlandse verkiezingsuitslag. Volg de laatste reacties in dit liveblog.
Democratieen op de wereld
Opinie –  Het gaat wereldwijd best wel slecht met de democratie. Steeds minder landen hebben een echt democratisch systeem.
Efes
Blog
Blog – Esra Seval Dede kreeg twee uitnodigingen om te stemmen, ze was van plan op beide niet in te gaan maar bedacht zich. Lees hier haar verhaal.
Jesse Klaver in Afas Live
Verslag – Kiza Magendane ging naar Afas Live om Jesse Klaver te zien, en trof een uitgelaten sfeer met een bevlogen, maar wel heel wit publiek.
Abonneren op