Wereld

Flickr Markus Daams / https://www.flickr.com/photos/uranwolle/9998097565/
Onderzoek – IND, politie en rechtbanken houden zich regelmatig niet aan de tolkenwet. Minister van der Steur wuift de problemen weg.
Jammeh
Actueel – De Gambiaanse president Jammeh blijft nog drie maanden langer regeren. Dat besliste het parlement, dat grotendeels uit leden van zijn partij bestaat.
Dansende Gambianen
Gambia
Actueel – De Gambiaanse president Yahya Jammeh accepteert de uitslag van de verkiezingen toch niet. Hij maakt het zijn opvolger Barrow zo moeilijk mogelijk.
Clidren in Camodia
Nieuws – Het zijn vaak kinderen van schuldslaven die de bakstenen leveren voor de snel veranderende skyline.
Actueel – Kleinschalige mijnbouw in Zuid-Afrika zorgt voor werkgelegenheid. Daarom is betere regelgeving omtrent gezondheids- en veiligheidsnormen nodig
Opinie – Wit is ook een kleur’ is de titel van de nieuwe documentaire van Sunny Bergman. De film deed veel stof opwaaien.
Flickr/Carloz Diaz
Interview – Een nieuw briefje van 20.000 Venezolaanse Bolivar moet de binnenlandse markt redden. In gesprek met Venezolaan en socioloog Gerardo Conzález.
Alicia Kirchner op bezoek bij coop
Reportage – Coöperaties zijn in Argentinië een succesvol middel in de bestrijding van werkloosheid.
Actueel – De mensen van We Are Here trekken al vier jaar lang als een soort nomaden door Amsterdam, opzoek naar een plekje om te kunnen verblijven.
Schoonheid raast in mij tot ik sterf
Interview – Hij werd ter dood veroordeeld en verloor zijn beste vriend: de dood raast als een wervelstorm door het werk van Hazim Kamaledin.
De Humanity Checker van Oxfam Novib
Actueel – Politici worden door Oxfam Novib genadeloos langs de meetlat gelegd: wie is vluchteling-vriendelijk en wie niet?
Reportage – Hoe bestrijd je racisme als iedereen doet alsof dat niet bestaat? Zwarte Cubanen worstelen met de erfenis van de grote gelijkmaker Castro.
Nieuws – De Keniaanse ministeries van ICT en Jeugd hebben een website opgezet die in één jaar tijd een miljoen werkloze jongeren de weg moet tonen naar werk.
Interview – In Ghana bestuurt Charlotte Lily Baidoo een speciale bank die vrouwen in staat stelt zelf rekeninghouder te worden.
25 miljoen kinderen gaan niet naar school in Pakistan
Actueel – Officieel mogen kinderen niet werken in Pakistan, toch helpen 25 miljoen kids hun ouders om te overleven. Voor hen gloort hoop.
Donald Trump in The Simpsons
Actueel – Zal president Trump zijn giftige retoriek achter zich laten?
Vaderdag, Amerika familiediner
Blog – De rotsvaste overtuiging dat jij gelijk bent en de ander gek is, die kenmerkt beide kampen.
Donald Trump wint verkiezingen
Triomf voor Trump
Actueel – 'Trump victory shocks world', schreef de Amerikaanse nieuwszender CNN vanochtend. Wat vind jij? Doe de poll.
Afrikadag
Verslag – Wat is vrijheid en hoe bevecht je die? Daarover gingen collega-artiesten Sams’K le Jah en Typhoon met elkaar in gesprek tijdens de Afrikadag.
Achtergrond – Alternatieve geldsoorten ontstaan meestal uit ontevredenheid over de status quo. Maar wat doet dit alternatieve geld eigenlijk?
Humor in het Midden-Oosten
Interview – Lachen is menselijk, zo ook in het Midden-Oosten. Dit weekend is er aandacht voor deze humor op het Leiden Filmfestival.
Sociale media bezorgen Mugabe hoofdpijn
Actueel – Zimbabwanen gebruiken sociale media om censuur van Mugabe te ontwijken.
De logeerregeling voor vluchtelingen
Interview – Bij een 'logeerpartij' komt heel wat kijken. Joyce en Roché wonen nu samen met Alaa Aldien uit Syrië.
Onderneemster op een markt in Noord-Uganda, foto Pete Lewis/DFID
Data – Scherpere inspecties in kledingfabrieken in Bangladesh en noodhulp voor 2,2 miljoen mensen in Syrië. Dit deed Nederland in 2015.
Kinderen op Pakistaanse scholen krijgen te weinig bescherming
Na de jongste terreuraanval op een politieschool heeft Pakistan voor tien dagen de hoogste staat van paraatheid afgekondigd. “We blijven door het hele land alert”, aldus de overheid. Maar hoe?
Abonneren op