Wereld

Interview – 'Ontmoetingen met Syriërs' is geen boek vol vluchtverhalen, maar een boek met verhalen achter de vluchteling.
Reportage – In het wooncomplex Startblok wonen Nederlandse jongeren en statushouders samen. Ze werken daar hard aan hun toekomst en doen leuke dingen samen.
Verslag – Een drukbezocht en levendig debat met woordvoerders in De Balie eergisteren gaf een kleine indicatie: ontwikkelingshulp leeft weer.
Prinses Laurentien: 'Hoe kunnen kinderen betrokken worden in besluitwording?'/OneWorld
Actueel – Deze functionaris moet er op toezien dat de politiek duurzame beslissingen neemt.
Opinie – De term 'gelukszoeker' doet geen recht aan de economische migranten die naar Europa komen. Wij zijn immers zelf ook gelukszoekers.
Interview – Maatschappelijke organisaties staan wereldwijd onder enorme druk. 'Het was nog nooit zo erg als nu.'
De Souk in Beiroet. Foto: Rabiem22, Flickr
Column – Vamba Sherif trok met andere schrijvers door Libanon en zoch naar sporen van de Arabische Lente. Hij trof ze overal aan.
Reportage – Wat dreef mensen om afgelopen woensdag te protesteren op het Malieveld? OneWorld zocht het uit.
Facebook event "protest tegen Trump's #muslimban"
Actueel – Een demonstratie woensdag op het Malieveld in Den Haag: “We besloten niet langer langs de zijlijn te blijven staan en ons uit te spreken tegen haat.”
Actueel – OneWorld houdt vandaag een liveblog bij over de situatie in Gambia. Jammeh heeft vanochtend op staatstelevisie laten weten dat hij aftreedt.
Interview – Human Rights Watch noemt het populisme dé belangrijkste bedreiging voor mensenrechten. Oneworld in gesprek met directeur Kenneth Roth.
Jammeh
Actueel – De Gambiaanse president Jammeh blijft nog drie maanden langer regeren. Dat besliste het parlement, dat grotendeels uit leden van zijn partij bestaat.
Flickr Markus Daams / https://www.flickr.com/photos/uranwolle/9998097565/
Onderzoek – IND, politie en rechtbanken houden zich regelmatig niet aan de tolkenwet. Minister van der Steur wuift de problemen weg.
Dansende Gambianen
Gambia
Actueel – De Gambiaanse president Yahya Jammeh accepteert de uitslag van de verkiezingen toch niet. Hij maakt het zijn opvolger Barrow zo moeilijk mogelijk.
Clidren in Camodia
Nieuws – Het zijn vaak kinderen van schuldslaven die de bakstenen leveren voor de snel veranderende skyline.
Actueel – Kleinschalige mijnbouw in Zuid-Afrika zorgt voor werkgelegenheid. Daarom is betere regelgeving omtrent gezondheids- en veiligheidsnormen nodig
Opinie – Wit is ook een kleur’ is de titel van de nieuwe documentaire van Sunny Bergman. De film deed veel stof opwaaien.
Flickr/Carloz Diaz
Interview – Een nieuw briefje van 20.000 Venezolaanse Bolivar moet de binnenlandse markt redden. In gesprek met Venezolaan en socioloog Gerardo Conzález.
Alicia Kirchner op bezoek bij coop
Reportage – Coöperaties zijn in Argentinië een succesvol middel in de bestrijding van werkloosheid.
Actueel – De mensen van We Are Here trekken al vier jaar lang als een soort nomaden door Amsterdam, opzoek naar een plekje om te kunnen verblijven.
Schoonheid raast in mij tot ik sterf
Interview – Hij werd ter dood veroordeeld en verloor zijn beste vriend: de dood raast als een wervelstorm door het werk van Hazim Kamaledin.
De Humanity Checker van Oxfam Novib
Actueel – Politici worden door Oxfam Novib genadeloos langs de meetlat gelegd: wie is vluchteling-vriendelijk en wie niet?
Reportage – Hoe bestrijd je racisme als iedereen doet alsof dat niet bestaat? Zwarte Cubanen worstelen met de erfenis van de grote gelijkmaker Castro.
Nieuws – De Keniaanse ministeries van ICT en Jeugd hebben een website opgezet die in één jaar tijd een miljoen werkloze jongeren de weg moet tonen naar werk.
Interview – In Ghana bestuurt Charlotte Lily Baidoo een speciale bank die vrouwen in staat stelt zelf rekeninghouder te worden.
Abonneren op