WEF verplaatst jaarvergadering naar New York

29-11-2001
Door: OneWorld Redactie

Het World Economic Forum (WEF) zal de gebruikelijke jaarvergadering voor het eerst in zijn bestaan niet in het Zwitserse wintersportoord Davos houden, maar (van 31 januari tot 4 februari) in het Waldorf-Astoria hotel in New York. Het WEF is een van de belangrijkste organisaties van het internationale bedrijfsleven en vergaderingen kwamen de afgelopen paar jaar steeds meer onder vuur te liggen van bewegingen tegen economische globalisering. Afgelopen januari was Davos het toneel van ongekende veiligheidsmaatregelen en werden duizenden demonstranten met harde hand buiten het dorp gehouden, waarna hevige botsingen met politie in het nabijgelegen Zürich ontstonden.

De grote conferentie van tegenstanders van neoliberale globalisering in Porto Alegre, was in feite ook een reactie op de activiteiten van het WEF.

Het WEF heeft verklaard de vergadering naar New York te verplaatsen uit solidariteit met de bevolking van de stad. Maar onmiddellijk na bekendmaking van de verplaatsing van de vergadering, verschenen in de VS de eerste oproepen om actie te ondernemen (zie: http://). Meer achtergrondinformatie over het WEF is te vinden op de websites van ‘Het Andere Davos’ (http://www.otherdavos.net/) en Public Eye on Davos (http://www.davos2001.ch/)

World Economic Forum
Oproep voor acties tegen WEF
Oproep voor acties tegen WEF
Oproep voor acties tegen WEF

Reacties