Team DROGUE: Sta Droog!

Film: Niels Gerson Lohman - Foto: Simone Schoutens
De productie van onze kleding kost jaarlijks miljoenen liters met water. Dit water wordt verbruikt in landen waar schoon drinkwater schaars is. Sta daarom samen met ons droog. Koop een modeseizoen lang geen nieuwe kleding, om stil te staan bij de hoeveelheid water die door de kledingindustrie wordt verbruikt én te ontdekken hoeveel kleding er al is op de wereld. Want minder kleding kopen is niet alleen goed voor je portemonnee, je bespaart er ook bakken met water mee!
Wedstrijd – 

Team DROGUE won eind 2015 de OneWorld Water Battle met hun idee voor een publieksactie: Sta Droog. Op de foto van links naar rechts: Maurits Bong, Zoë Damen, Kim Lewis, Yuki Kho, Lena van Dijk, Sofie IJzerman, Jacoline Kool.
StaDroog-video: Niels Gerson Lohman

Maurits Bong: Fondsenverstrekker, textielverzamelaar Afrika en verhalenverteller

Zoé Damen: Fashion communicator, retailmedewerker en filmmaker

Kim Lewis: Ontwerper, communicatiespecialist en ondersteuner van start-ups

Yuki Kho (teamcaptain): Fotografe, politicoloog en communicatie-strateeg

Lena van Dijk: Journalist, keramist en vrijwillig docent

Sofie IJzerman: Fashion communicator, muzikant en schipper

Jacoline Kool: International development specialist, communicator en analist


Yuki Kho_teamcaptain DROGUE_OneWorld Water Battle

Teamcaptain Yuki Kho is een creatieve octopus. Zo zette ze in het verleden een platform op voor creatief talent bij de VPRO en zet ze zich nu in voor de creatieve industrie als boardmember van de Young Amsterdam Economic Board, daarnaast is ze werkzaam als fotograaf. In haar vrije tijd rondt ze haar studie politicologie af en studeert ze documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie in Den Haag.