Water

Promotieonderzoek
Interview – Hevige overstromingen komen vaker voor in Europa, met flinke economische gevolgen. Intensieve handel blijkt voordelig; een pleidooi voor de EU.
dos winkel zeemaand
een zee van problemen
Interview – OneWorld sprak Dos Winkel, oprichter van de Sea First Foundation, over zijn missie om de oceanen te redden.
Zakelijk manager van OneWorld, Emma Lok, leest juninummer OneWorld
Actueel – Vandaag verschijnt het juninummer van OneWorld Magazine. Hoofdredacteur Lonneke van Genugten: "De redactie kiest het ruime sop."
bierplezier
Van ’t web – Om te voorkomen dat zeedieren verstrikt raken in plastic, bedacht het Amerikaanse Saltwater Brewery een sixpack-verpakking die ze kunnen opeten.
Circulair boeren in de Achterhoek
Reportage – Deze boeren proberen het meeste te maken van hun koeienpoep. Voedingsstoffen gaan tot nu toe vaak verloren.
Foto: Trac FM
sms A, B of C
Interview – Door mee te doen aan SMS-polls van lokale radiostations in Noord Uganda konden bewoners hun mening geven over waterissues in hun regio.
Mythische rivier zorgt voor succes tegen olieboringen
vechten voor de natuur
Reportage – Natuurliefhebbers in Colombia hebben weten te voorkomen dat maar liefst vier natuurparken en een rivier met vijf kleuren aangetast zouden worden door olieboringen van een Amerikaans bedrijf.
bleekjes
Van ’t web – Vorige week brachten wetenschappers naar buiten dat meer dan 90 procent van het Great Barrier Reef verbleekt. GOOD Magazine zocht uit wat hieraan ten grondslag ligt.
Water de nieuwe olie
vloeibaar geld
Achtergrond – Grootbanken en multimiljonairs slaan een slaatje uit wereldwijde watertekorten door zoetwatervoorraden op te kopen en massaal te investeren in waterinfrastructuur en nutsvoorzieningen. Is water de nieuwe olie?
Achtergrond – In India doen 600 miljoen mensen hun dagelijkse behoefte in het openbaar en hebben 100 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Startup SHRI probeert met een slimme oplossing beide vliegen in één klap te vangen.
Een van de rivieren die groen kleurde.Foto: Facebook/Agents Environnement
Van ’t web – Milieuorganisaties vragen aandacht voor het gebrek aan financiële middelen in de Franse milieusector.
droogte gaat het midden-oosten bedreigen
droog hè!?
Achtergrond – In tweederde van de Arabische landen kunnen tegen 2040 kritieke watertekorten ontstaan als niets gedaan wordt tegen de klimaatverandering.
ondrinkbaar
Rapport – Miljoenen inwoners van Bangladesh drinken water dat vervuild is met arsenicum.
water halen in nederland en in kenia
een slok op een borrel
Video – Dit filmpje brengt op treffende wijze in beeld hoeveel tijd en moeite het kost om in Kenia dagelijks schoon water te krijgen en hoe vanzelfsprekend 'wij' de kraan opendraaien.
zeespiegel stijgt harder dan verwacht
smeltwater
Actueel – De zeespiegel zal veel sneller stijgen dan gedacht. Dat is de onheilspellende conclusie van een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature.
Meer bomen zorgen voor minder overstrominge
Plantaardig
Onderzoek – Het doelgericht aanplanten van bomen aan de oevers van rivieren kan de hoeveelheid overstromingswater met 20 procent doen afnemen.
wereldwaterdag
Blog – Vandaag is het Wereldwaterdag. Hoe kan de moeilijkst bereikbare groep mensen aan schoon drinkwater worden geholpen?
Overstroming Accra
appy news
Interview – De app Flash Flood Forecasting, gemaakt door Nederlandse weer- en waterexperts, zal de inwoners van Accra gaan waarschuwen bij overstromingen.
duurzaam drinken
Lijstje – Vijf metropolen in ontwikkelingslanden die hun watervoorraden op creatieve en effectieve wijze beschermen.
onderwaterturbines om energie op te wekken
diep in de zee
Nieuws – Uit stroming van oceanen kan al een aantal jaar energie worden opgewekt. Onderzoekers hebben nu een turbine ontworpen die die stroom ook kan opvangen.
De regen zorgt voor flinke overstromingen in Luanda Angola
Hevige regenval zorgt voor flinke overstromingen en verspreiding van ziektes in Angola. Lucia Kula, niet vies van een beetje regen, beseft dat al dat water hier fatale gevolgen kan hebben.
watervoetafdruk
Interview – 'Mister water footprint’ Arjen Hoekstra legt uit hoe ons consumptiegedrag in Nederland zorgt voor wateruitputting in China en Mexico.
Een druppeltje minder
Nieuws – Als de landbouw verstandiger omspringt met water, kan de wereldwijde voedselkloof tegen 2050 gehalveerd worden.
Achtergebleven boot op de vlakte van het Poopómeer
geen water meer
Reportage – Het één na grootste meer van Bolivia droogde afgelopen jaar volledig op. Een ecologische ramp die de lokale bevolking uit het gebied verdrijft.

Pagina's

Abonneren op