Goed waternieuws in Nepalese ellende

06-05-2015
Door: OneWorld Redactie
Bron: Zeenews.india.com
Schoon drinkwater Nepal
Foto: UK Aid
De vernietigende aardbeving die Nepal enkele weken geleden trof, heeft ook nog een welkom geschenk met zich meegebracht. De kracht van de beving heeft namelijk een aantal ondergrondse kanalen in werking gezet, die verschillende dorpen van schoon water voorzien.
Van ’t web – 

Het water dat uit onverwachte hoek naar boven komt, kunnen dorpelingen uit onder meer Mahadevsthan en Matatirtha gebruiken om te drinken, zich te wassen en eten te koken. De ondergrondse kanalen werden een aantal jaren geleden geblokkeerd bij de bouw van nieuwe huizen. Hierdoor droogde de watervoorraad op en moest het water van andere plekken worden gehaald. Door de hevige aardbeving zijn de kanalen weer gaan stromen.

Hoewel de inwoners veel van hun bezittingen kwijt zijn en in afwachting van naschokken buiten in tenten slapen, zien ze de plotse waterstroom als een zegen. "We zijn voorlopig niet meer afhankelijk van watertanks van de overheid", zegt de 26-jarige Rabina Mishra. "We hebben gewoon fris en puur water naast onze tent. Hiermee kunnen we de komende tijd vooruit."

Foto: cc

Reacties