Wat heb je aan verkiezingen..., als je die niet overleeft

06-04-2005
Door: OneWorld Redactie
Bron: NiZA

Het NiZA heeft berichten gekregen dat de Zimbabweaanse geheime dienst mensenrechtenactivist Lovemore Madhuku en vakbondsleider Lovemore Matombo uit de weg wil ruimen.

Lovemore Madhuku, de voorzitter van de National Constitutional Assembly (NCA), is één van de weinige Zimbabwanen die zich openlijk uitspreken tegen president Mugabe's bewind. In Zimbabwe is dat levensgevaarlijk. Augustine Chichuri, de hoogste chef van de Zimbabwaanse oppositie, heeft Lovemore onlangs openlijk bedreigd. Wij vrezen voor zijn leven.

Lovemore Matombo is president van de overkoepelende vakbondsorganisatie: Zimbabwe Congress of Trade Unions (ZCTU). Matombo is een voorvechter van de verbetering van mensenrechten voornamelijk van arbeiders in Zimbabwe. Vorige maand mislukte een aanslag op zijn leven, maar er zijn concrete aanwijzingen dat er opnieuw een aanslag op zijn leven wordt beraamd. Daarnaast is Matombo's familie herhaaldelijk bedreigd.

Lovemore Madhuku en Lovemore Matombo hebben daarom NU bescherming nodig van de internationale gemeenschap.

Teken daarom de petitie! Op 18 april overhandigt het NiZA de petitie - met een oproep aan president Mugabe - aan de Zimbabwaanse ambassadeur in Brussel.

Wat kun je doen?

- stuur deze e-mail door naar iedereen die solidair is
- teken de petitie op http://www.niza.nl/lovemore
- zet een banner op je webpagina om deze actie te steunen, kijk op    http://www.niza.nl/lovemorebanners

Reacties