Voorlichtingsbladen Buitenlandse Zaken naar NCDO

14-09-2006
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

De gratis voorlichtingsbladen IS en Samsam worden vanaf januari 2007 door NCDO uitgegeven. Die is blij met de overstap. 'Het past prima in onze nieuwe missie,' aldus NCDO-woordvoerster Ilse van Woudenberg. 'Vanaf 2007 gaan wij meer een brugfunctie vervullen tussen de burger en de overheid en daar is een blad als Internationale Samenwerking een goed medium voor.'

 

Of de overstap van de populaire bladen ook gevolgen heeft voor de koers van het blad of de redactie die in dienst is van het ministerie van Buitenlandse Zaken is volgens Van Woudenberg nog niet bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is onbereikbaar voor commentaar.

 

De redactie van IS heeft de afgelopen jaren al de nodige veranderingen achter de rug. Twee jaar geleden moest de hoofdredacteur op zoek naar een andere functie nadat een aantal deskundigen in het blad ongezouten kritiek op het beleid van de minister hadden geuit. Minister Van Ardenne vond dat het blad niet genoeg en te weinig positief over haar beleid berichtte.

 

De overstap naar de NCDO is in die zin opmerkelijk. Het blad moest in 2004 dichter bij het beleid van de minister komen te staan. Nu wordt het blad toch buiten de deur gezet door het bij NCDO onder te brengen.

Internationale Samenwerking

SamSam

NCDO

Reacties