<i>Verdwaald in Monterrey: dagboek van een student (4)</i>

23-03-2002
Door: OneWorld Redactie
Bron: Jan Rosing

Je merkt het al bij het wakker worden, vandaag is geen gewone congresdag. Kofi Annan en vele andere hoogwaardigheidsbekleders komen. Toch wordt het er daarmee voor mij niet leuker op. Mijn accreditatie is niet langer voldoende om overal te kunnen ronddarren. Een keer doe ik nog een poging om ongeauthoriseerd ergens binnen te komen, geen groot succes.

Erg graag wilde ik vandaag aanwezig zijn bij de persconferentie van Kofi. Het is ongelooflijk kinderachtig, maar toch is het spannend om de heer Annan te zien. Het lukt mij gelukkig om bij de persconferentie naar binnen te sneaken, achteraf tot mijn grote spijt. Terwijl ik naar een werkelijk waar bloedstollens saaie Kofi zit te luisteren, blijkt vlakbij Fidel Castro ineens het centrum te zijn binnengelopen. Overal rennende mensen en geweldig applaus voor dit geweldige fossiel.

Het bleef een spannende dag. De hele namiddag en avond heb ik met mensen binnen het Nederlandse kamp interessante discussies gehad over politiek, schulden, etc. Men is redelijk tevreden over hoe alles gaat. Ik heb gedurende de laatste paar dagen een geweldig respect gekregen voor Eveline Herfkens. Met een enorm enthousiasme en veel bevlogenheid heeft zij hier goed werk gedaan. Jammer dat Eveline niet gewoon bij de VVD zit, dat zou alles een stuk makkelijker maken.

Reacties