Verzekeraars worden steeds duurzamer

26-05-2014
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld
Sinds de lancering van de verzekeringswijzer in september 2013 hebben ASR, Achmea, SNS Reaal, APG Loyalis en Aegon hun duurzaamheidsbeleid verbeterd. Maar er is nog genoeg werk aan de winkel, vindt de Eerlijke Verzekeringswijzer.
DUURZAAMHEID – 

De verbeteringen van het investeringsbeleid van deze verzekeraars resulteerden in 54 hogere scores op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals mensenrechten, gezondheid en natuur. Dit blijkt uit de eerste update van de Eerlijke Verzekeringswijzer  (pdf) die maandag is gepubliceerd.

Volgens Titus Bolten, projectleider van de Eerlijke Verzekeringswijzer, beginnen verzekeraars zich te onderscheiden op verschillende thema´s. Zo scoort ASR een zeven op dierenwelzijn en een tien op wapens, beide ruim vier punten hoger dan de nummers twee op deze thema’s. Bolten: ‘Hierdoor krijgt de consument echt iets te kiezen. De lancering van de Eerlijke Verzekeringswijzer heeft bij een aantal verzekeraars duidelijk als een wake-up call gewerkt. De andere verzekeraars zullen hun best moeten doen om aan te haken. Steeds meer mensen willen graag klant zijn bij een verzekeraar die transparant en maatschappelijk verantwoord investeert. Stilzitten is geen optie.’

Vergelijk je eigen verzekeraar!

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een initiatief van Amnesty International, Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX en biedt consumenten de mogelijkheid om verzekeraars te vergelijken, aan te schrijven en eventueel over te stappen.

Beeld van Flickr/Stockmonkeys

Reacties