Griekse eilanden in de verkoop

23-07-2014
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld
Als het Griekse parlement akkoord gaat, mogen Griekse stranden en kustgebieden binnenkort voor commerciële doelen worden bebouwd. Een nieuwe wet opent de deur naar nieuwe investeerders in de toeristische sector. Dé sector die Griekenland uit het slop moet trekken. Voor de gewone Griek en voor het milieu echter is de wet alles behalve gunstig.
van 't web – 

Diverse milieugroeperingen en linkse politici verzetten zich daarom tegen de wetswijziging. De linkse coalitiepartij Syriza organiseert binnenkort een evenement om de nadelige gevolgen van de wet in de schijnwerpers te zetten. Leider Alexis Tsipras riep onafhankelijke parlementsleden, vakbonden en milieu organisaties op om een verenigd front te maken tegen de regering. Tsipras: ”Als iets de politiek van piraterij ten koste van een land, ten bate van het internationaal kapitaal laat zien, dan is het dit wetsvoorstel wel.”

De wet is gunstig voor nieuwe investeringen in de toeristische sector. Nu het aantal toeristen in Griekenland weer stijgt, roepen voorstanders van de wet om extra nieuwe, luxe resorts die aan de wensen van de toerist voldoen.

Lees een uitgebreid verhaal over de strijd om de Griekse stranden van Tex Rijnders in Blendle. 

Reacties