Asko|Schönberg is op zoek naar een gedreven en ambitieuze zakelijk directeur. Iemand die Nederlands meest gerenommeerde ensemble voor hedendaagse klassieke muziek, samen met een team van bevlogen professionals, naar een hoger plan weet te tillen.

Weet jij hoe je via de juiste positionering, financieringsmix en vooruitstrevende partnerships bouwt aan een toekomstbestendig ensemble? Dan ben jij wellicht de nieuwe zakelijk directeur van Asko|Schönberg.

hf-kordz-x-sakamoto-20210613-foto-ada-nieuwendijk1636397526inline

Over ons

Asko|Schönberg is Nederlands meest gerenommeerde ensemble voor hedendaagse klassieke muziek, dat staat voor kwaliteit én experiment. Onze organisatie is voortdurend in ontwikkeling en streeft naar een blikverruimende programmering met oog voor de actualiteit. Via grote nationale en internationale concertpodia, festivals en grootschalige interdisciplinaire samenwerkingen bereiken we zo een breed publiek.

Ons ensemble ontwikkelt projecten met componisten en makers uit diverse generaties en genres, waarbij de nadruk ligt op gecomponeerde werken uit de 20e en 21e eeuw. Met een rijk netwerk aan musici, dirigenten, componisten en getalenteerde jonge makers wil Asko|Schönberg bijdragen aan de ontwikkeling van het ‘maken van nu’. We willen fungeren als toegankelijk platform dat met innovatieve en energieke partners bouwt aan de doorontwikkeling van de eigentijdse gecomponeerde muziek in al haar facetten.

Ons gezelschap bevindt zich momenteel in een belangrijke fase; zo vindt er momenteel op artistiek inhoudelijk vlak een interessante ontwikkeling plaats, werken we aan nieuwe strategieën voor relatiebeheer en -behoud en onderzoeken we wat de beste financiële basis is als springplank naar een gezonde toekomst. Een dynamische mix van activiteiten waar de nieuwe zakelijk directeur direct mee aan de slag kan.

1

Over de rol

Als zakelijk directeur ben je verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering en voor een duurzame en gezonde exploitatie van de organisatie. Samen met de artistiek directeur vorm je de directie van AskoISchönberg. In nauwe onderlinge samenwerking sturen jullie een hecht en multidisciplinair team aan. Als verbindende en coachende leidinggevende zie je erop toe dat het maximale uit de organisatie wordt gehaald. Je rapporteert aan het bestuur van AskoISchönberg en onderhoudt met hen contact over zaken die spelen rondom beleid en de uitvoering ervan. In deze rol richt je je daarnaast op het optimaliseren van de lopende bedrijfsvoering. Je versterkt de synergie tussen de verschillende onderdelen van de organisatie – met name tussen het ensemble en het kantoorteam – en helpt bij het gericht en efficient verdelen van taken. Je benut de aanwezige kwaliteiten en talenten optimaal en zo schep je de juiste zakelijke basis waarop het artistiek succes verder kan worden uitgebouwd.

Bovendien ben je als business developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Dit in nauwe samenspraak met je artistiek inhoudelijke en marketingcollega’s. Soms ontwikkelen zij een artistiek concept waar jij de afzetmarkt voor vindt – en soms ben jij degene met het innovatieve idee waar de artistieke staf de inhoud voor creëert. Maar je kijkt ook naar buiten; je onderhoudt contact met externe stakeholders en werkt samen aan nieuwe en duurzame partnerships, (digitale) platforms en andere proposities. Als nieuw zakelijk gezicht kun je rekenen op het mandaat en de steun van het gehele team om te professionaliseren, te innoveren en het ensemble verder klaar te stomen voor de toekomst.

quote gable

Over de ideale kandidaat

Persoonlijkheid

• Je bent iemand die vooruitkijkt en op de hoogte is van de ontwikkelingen in het culturele veld. Je hebt het vermogen om te anticiperen op kansen en daarmee de organisatie te inspireren;

• Je hebt grote affiniteit met hedendaagse podiumkunsten, voelt de artistieke ambities goed aan. Je weet hier de juiste zakelijk-inhoudelijke invulling aan te geven, passend bij de koers van de organisatie;

• Je hebt uitgebreide kennis van de zakelijke, financiële en organisatorische kant van de (podium)kunstsector – of weet je deze in korte tijd eigen te maken – en voelt bovendien een natuurlijke aansluiting met het gedachtengoed en de werkwijze van AskoISchönberg.

Financiële kwaliteiten

• Je hebt kennis van (of sterke affiniteit met) subsidiesystematiek en onderhoudt succesvol contact met subsidieverstrekkers en sponsors;

• Je bent creatief in het ontwikkelen van alternatieve inkomstenbronnen en weet de juiste financieringsmix op te zetten met nationale en internationale fondsen en potentiële partners;

Je weet gebruik te maken van moderne software en bent op de hoogte van relevante digitale ontwikkelingen voor financieel beheer en het stroomlijnen van een organisatie.

Leiderschap

• Je bent een netwerker, verbinder en teamspeler met goed gevoel voor menselijke verhoudingen. Als coachend leider vind je het een uitdaging om je team optimaal te laten functioneren;

• Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, weet mensen mee te nemen en hebt inclusiviteit en diversiteit hoog op de agenda staan;

• Je bent initiatiefrijk, proactief en gedreven en deinst er niet voor terug om gedurfde plannen te ontwikkelen en uit te voeren;

• Je hebt een strategische blik en inhoudelijke visie en weet deze te combineren met de juiste focus;

• Je durft beslissingen te nemen en bent stressbestendig.

bettison-20210909-foto-anna-van-kooij1636397552inline

Wat hebben we je te bieden?
Je komt te werken in een inspirerende en dynamische werkomgeving. Wij zijn ensemble in residence bij het Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam – een prachtige werkplek en het belangrijkste podium voor actuele muziek. Daarnaast hebben wij een eigen studio in Amsterdam Noord, GRASpunt. Een unieke locatie waar jonge makers uit vele disciplines de kans krijgen om de status quo te bevragen en om te vernieuwen. We zijn als organisatie altijd in beweging en bieden vele artistieke en zakelijke aanknopingspunten voor persoonlijke ontwikkeling. Je werkt vanuit een unieke positie binnen de podiumkunsten en binnen een rijk (inter-)nationaal netwerk. Je staat in deze rol aan de basis van de koers en het succes van het ensemble voor de komende jaren.

Het salaris zal op basis van ervaring en potentie worden vastgesteld waarbij de CAO Toneel en Dans als richtlijn dient. We spreken daarbij over een fulltime dienstverband van één jaar, en bij een succesvolle samenwerking, uiteraard uitzicht op een vaste aanstelling.

Solliciteer
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Laat dit dan weten door te solliciteren.
Na het invullen van je gegevens en het uploaden van je CV, worden je drie korte vragen gesteld. Als je wordt uitgenodigd voor een kennismaking bespreken we graag je antwoorden.

We zien je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk tegemoet. In december vinden de eerste twee gespreksrondes plaats. In de derde en laatste ronde word je een praktijkopdracht gevraagd. Spoedig daarna hopen we de beste kandidaat te kunnen benoemen tot de nieuwe zakelijk directeur van Asko|Schönberg.

Ter voorbereiding vind je hier alvast ons laatste jaarverslag.

DDJ& Logo wit

Dixon & De Jaeger

Een nieuwe manier van recruitment en headhunting voor de cultuursector. Internationaal. Persoonlijk. Strategisch. Zoveel meer dan enkel de …

Broek in Waterland – NL

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief