jongeren-Roemenië-vrijwilligerswerk-1.jpg

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland met als doelen: ondersteunen van organisaties die de levensomstandigheden van mensen willen verbeteren én wereldwijd stimuleren van onderling begrip en culturele uitwisseling tussen mensen. Werk en leef een paar weken samen met een internationale groep vrijwilligers in Roemenië!

Project
In 2012 heeft de Nederlandse Eva van der Kolk in Roemenië haar eigen stichting opgericht. Het doel is om jongeren die uit een kindertehuis komen, te begeleiden bij hun integratie in de Roemeense maatschappij. Zonder deze steun zouden deze kwetsbare jongeren gemakkelijk terechtkomen in de criminaliteit en/of prostitutie. Eva wil ze een ander perspectief bieden door ze vaardigheden aan te leren en begeleiding te geven op weg naar een baan en zelfstandige woonruimte.

Haar organisatie bezit een groot stuk grond, waar de jongeren wonen en waar een camping en kinderboerderij zijn opgezet. De jongeren doen hier werkervaring op, zij krijgen een loon en betalen hiervan huur en boodschappen. Zij worden begeleid door sociaal-pedagogisch medewerkers. De kosten van het integratietraject worden betaald met inkomsten uit donaties en uit de camping in Roemenië en een kringloopwinkel in Nederland.

Werkzaamheden
Als vrijwilliger ga je vooral klussen op het terrein. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Schilderen, tegelen, timmerwerk, laminaat leggen, etc.
  • Evt. elektra aanleggen (alleen als je hier ervaring mee hebt!)
  • Tuin- en hovenierswerk.
  • Kinderboerderij: reparaties uitvoeren en afwerken van gebouwen.
  • Uitzetten van wandel- en fietstochten.
  • Fietsen maken.
  • Je kunt in overleg ook een (mid)dag activiteiten organiseren voor de Romakinderen uit het dorp in de buurt.

Voor dit project is van belang dat je handig bent en een beetje kunt klussen. Er is een klusjesman op het terrein aanwezig, maar hij zal niet voortdurend toezicht kunnen houden.

Als je je inschrijft voor dit project, vragen we je een motivatiebrief te schrijven waarin je aangeeft welke handige vaardigheden jij hebt. Dit kan van alles zijn – van naaien tot beton storten en van creatieve workshops geven tot een moestuin aanleggen.

Accommodatie
Je wordt ondergebracht op het terrein van de organisatie. Je slaapplek is afhankelijk van wat er vrij is en kan variëren van een (luxe) appartement tot een (klaarstaande) tent op de camping. In alle gevallen wordt voorzien in een bed met beddengoed. Dat hoef je dus niet zelf mee te nemen.

De maaltijden bereid je zelf met de vrijwilligersgroep. Boodschappen doe je in overleg met de projectleider.

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief