Internationaal vrijwilligersproject op het eiland Sicilië van 16 tot 27 augustus 2021.

IBO Italia en de Siciliaanse vereniging ARA organiseren een internationaal vrijwilligersproject om het werk van ARA te ondersteunen en internationale solidariteit te creëren. Nederlandse vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden via IBO-Nederland.

De vereniging is opgericht door een groepje sociaal voelende mensen, die zich niet willen neerleggen bij de hoge werkloosheid onder jongeren op Sicilië. Zij creëren werkervaringsplaatsen in landbouw, catering en hotelwezen. Jongeren krijgen werk in het landelijk gelegen huis voor agriturismo en op het stuk grond dat in bezit is van de vereniging. Zij leggen een wijngaard aan en er zijn plannen om een restaurantje te openen. Met deze activiteiten wil de vereniging steeds meer jongeren op weg helpen naar (beter) betaald werk. Door internationale vrijwilligersprojecten te organiseren, brengen ze de jongeren in contact met een grotere wereld. Dit verrijkt hun ervaring én die van de vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk
In dit project van 16 – 27 augustus 2021 ga je werken aan landbouwklussen. Denk aan het klaarmaken van landbouwgrond, het repareren van hekwerken, schoonmaken/opruimen van (tot nu toe) ongebruikt land, etc.

Meer informatie?
Kijk op de website van IBO-Nederland voor meer informatie en aanmelding.

 

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief