Van 17 juli tot 30 juli 2022 zoeken wij vrijwilligers voor een internationaal project in Slowakije!

In Presov, Slowakije, is een dagcentrum voor mensen met een beperking, opgezet door ouders van kinderen met een handicap. De ouders zorgden zo dat hun kinderen goed konden worden opgevangen, met de juiste zorg en geschikte activiteiten. De jongeren komen overdag naar het centrum en gaan aan het eind van elke dag weer naar huis. Sinds 2011 is er ook een woonafdeling voor senioren toegevoegd.

In dit internationale vrijwilligersproject wordt een ‘workcamp’ georganiseerd met de jongeren en de vrijwilligers. Je gaat samen, elk naar eigen kunnen, aan het werk met kleine klusjes bij het centrum en je maakt samen lol, gaat op uitstapjes en onderneemt creatieve en sportieve activiteiten. Doel van het project is een wederzijdse kennismaking met elkaars leven en samen plezier maken: culturele uitwisseling gegarandeerd.

Vrijwilligerswerk

Als er vrijwilligers zijn, kunnen er meer mensen mee naar buiten. Dit is dan ook het hoofddoel tijdens de vrijwilligersweek: erop uit! Dit kan voor een activiteit op het eigen terrein zijn of een uitstapje wat verder weg. Het klinkt simpel, maar is van grote waarde voor de mensen. Daarnaast zal de klusjesman een beroep doen op de inzet van de deelnemers, bijvoorbeeld voor sjouwwerk, kleine reparaties of een opruimactie.

Aanmelden

Sluit jij je graag aan bij dit project? Op onze website vind je meer informatie en kan je je aanmelden.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief