Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in het buitenland? In het kleine eilandstadje Hitzacker aan de Elbe in Wendland wordt een intercultureel generatiedorp voor 300 inwoners gecreëerd. Van 6 – 19 september 2020 vindt hier een internationaal vrijwilligersproject plaats.

Project

Jong en oud, gezinnen, alleenstaande ouders, alleenstaanden, inwoners en immigranten van over de hele wereld willen samen een dorpsgemeenschap bouwen, waarin ze samenleven en elkaar ondersteunen. Er worden appartementen gebouwd en een gemeenschapshuis met een cafetaria opgezet. Ook worden bedrijfsruimten gecreëerd, zodat mensen kunnen werken. Het wordt een plek om samen te leven en te werken – ecologisch, sociaal en democratisch – een model van vreedzame coëxistentie van culturen en generaties op het platteland.

 

Werk

Er zijn verschillende bouwwerkzaamheden te doen. Er wordt voornamelijk gebouwd met hout en klei/leem. Je kunt ook ingezet worden bij het isoleren van gebouwen.

 

Dit project is een samenwerking tussen Hitzacker / Dorf eG en de Duitse IBO.

 

Meer informatie?

Kijk op de website van IBO-Nederland voor meer informatie en aanmelding.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert en ondersteunt projecten ten behoeve van mensen die hulp nodig hebben. Door de samenwerking tussen vrijwilligers …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief