Nieuwsgierig, avontuurlijk en op zoek naar een mooie stage of zinvol vrijwilligerswerk? Beyond South America – een kleinschalig bemiddelingsbureau in vrijwilligerswerk en stages – helpt, koppelt en ondersteunt.

Beyond South America (BSA) bemiddelt voor projecten in Zuid-Amerika. Nee, niet voor de standaard vakantieoorden, maar voor landen waar méér kan. Via BSA kun je het prachtige Zuid-Amerika met hoge besneeuwde bergen, donkere jungles, bruisende steden, eindeloze stranden en een trotse bevolking leren kennen op een manier die bij jou past.

 

Beyond South America
Wij zijn een bedrijfje met grote dromen, en om deze dromen te verwezenlijken zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om vrijwilligerswerk duurzamer te maken. Hiervoor zullen we altijd op zoek gaan naar nieuwe partners en willen daarbij steeds weer andere doelgroepen aanspreken. BSA bestaat in dienst van Casa de la Alegria, een stichting in Cochabamba (Bolivia). Alle opbrengst van BSA gaat direct naar Casa de la Alegria.

Project
Cochabamba is een stad met veel problemen omtrent watermanagement. Het kent periodes van extreme droogte, maar ook periodes met heel veel neerslag wat leidt tot overstromingen. Veel mensen trekken daarom vanuit het hooggebergte naar de stad toe. Om zelfredzaamheid van deze bevolking te genereren is dit project ontstaan. Dit project ondersteunt de lokale bevolking bij het planten van bomen en het aanleggen van moestuinen. De focus van dit project ligt op watermanagement en zelfvoorziening.

Als vrijwilliger of stagiair zal jij de mensen gedurende het hele proces van het aanleggen tot het onderhouden van een eigen moestuin ondersteunen. Afhankelijk van jouw talenten, zal je meer verantwoordelijkheden krijgen. Dit project is ook zeer geschikt voor onderzoeksopdrachten.

Meer informatie
Heb jij groene vingers en wil jij je inzetten voor de lokale bevolking en ze ondersteunen in hun proces van zelfredzaamheid? Neem contact op zodat we samen de vele mogelijkheden binnen dit project kunnen bespreken, via info@beyondsouthamerica.org (contactpersoon: Laurie IJzerman). Informatie over de kosten en voorwaarden vind je op: https://beyondsouthamerica.org. En wil je meer lezen over waar jouw geld aan gedoneerd wordt? Bezoek dan: casadelaalegria.nl. Graag zien we jouw berichtje tegemoet!

logo_casa_de_la_alegria-3

Casa de la Alegria Stichting

Stichting Casa de la Alegría (Huis van de Vrolijkheid) ondersteunt en faciliteert jongeren uit Cochabamba, Bolivia bij de ontwikkeling van …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief