Vrijwilligersprojecten voor jongeren (18 – 30 jaar) met subsidie van de EU in juli en augustus 2021

De Italiaanse IBO organiseert enkele vrijwilligersprojecten voor jongeren van 18 tot 30 jaar die door de EU worden gesubsidieerd. Doel is om internationale jongeren te laten kennismaken met elkaar en met een andere leefstijl. Intussen knap je als groep een nuttige klus op en je leert over het land en de omgeving waar je bent. De subsidie zorgt dat het project voor vrijwilligers (vrijwel) kostenloos is – inschrijving, verblijf en reiskosten worden (tot een bepaald bedrag) vergoed.

Projecten

Eén project is in het zuiden van Italië in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. In 2007 en 2012 heeft de Italiaanse overheid gebouwen van de lokale maffia geconfisqueerd en deze aan het WWF geschonken. Sindsdien zijn er centra gevestigd voor natuureducatie en recht. In een ander gebouw is een opvang voor zeeschildpadden gemaakt. IBO-Italia en het WWF werken samen aan het opknappen en onderhouden van de gebouwen.

Een ander project is in de zelfvoorzienende woonwerkgemeenschap Nomadelfia. Hier wonen zo’n 50 gezinnen (11 familiegroepen). De gemeenschap is begin vorige eeuw opgericht door priester Don Zeno, met als rode draad naastenliefde. Hij adopteerde een jongen die net uit de gevangenis kwam en behandelde hem als zijn zoon. Deze ‘traditie’ wordt tot op heden voortgezet in Nomadelfia. Door de jaren heen hebben zo’n 5000 jongeren tijdelijk hun plek gekregen in de gemeenschap.

Meer informatie?

Kijk gerust op de website van IBO-Nederland. Deze projecten zijn aangegeven met (EU-subsidie).

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief