Help mee met de renovatie van de zorgboerderij ‘Heerlijkheid van Heule’

De Heerlijkheid van Heule, nabij Kortrijk, is een open ecologische hoeve waar jongeren in probleemsituaties terecht kunnen om er via het werk op de boerderij hun dag zinvol te besteden. Op deze boerderij staat kleinschalige en biologische landbouw centraal. Jongeren kunnen er meewerken op het veld (groenten kweken en oogsten), helpen bij het voederen van de koeien en kleinvee, klussen in de stallen, etc. Daarnaast wordt er op deze boerderij ook trainingen en naschoolse begeleiding georganiseerd voor de jongeren én zijn er twee studio’s voor crisisopvang. Er is ook een gemeenschappelijke keuken, een bakkerij, een hoevewinkel en een houtatelier.

Vrijwilligerswerk

Op het domein wil men deze zomer een historisch gebouw renoveren zodat gezinnen in moeilijkheden er alternatieve gezinsbegeleiding kunnen krijgen. De rest van het gebouw wordt omgetoverd tot polyvalente ruimte. Samen met lokale vrijwilligers van het project, internationale vrijwilligers en jonge asielzoekers ga je aan de slag. De zolder isoleren, een trap maken, muren bepleisteren; tussendoor kan je ook meehelpen op de boerderij zelf.

Meer informatie?

Kijk op de website van IBO-Nederland voor meer informatie en aanmelding.

IBO-goed

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland Dat doen we om goede doelen-organisaties te steunen en om mensen écht met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief