PAX_Logo_Web_FC-1.jpg

Vrijwilliger Bevrijdingsfestivals PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en in Nederland werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame wereld. PAX brengt mensen bij elkaar die voor vrede durven te gaan. Iedereen die in vrede gelooft, kan iets voor vrede doen.

PAX is op zoek naar:

Vrijwilligers voor Bevrijdingsfestivals

Als vrijwilliger vertegenwoordig je PAX op de Bevrijdingsfestivals. Er wordt dit jaar gevierd dat we al 75 jaar in vrijheid leven, maar dat is helaas niet voor iedereen het geval. Daarom gaat PAX een ludieke actie opzetten om vredesactivisten in conflictgebieden een hart onder de riem te steken. We vragen jou om op 5 mei aanwezig te zijn, te helpen bij het op- en afbouwen en natuurlijk het leukste: festivalgangers aan te spreken en aan te moedigen mee te doen met deze PAX actie. PAX vergoedt je reiskosten en zorgt voor een T-shirt of trui.

Jij…

 • bent enthousiast.
 • bent niet bang om op mensen af te stappen.
 • hebt affiniteit met vrede en veiligheid.
 • je helpt bij het opbouwen en opruimen van de stand.
 • je gaat samen festivalbezoekers activeren om mee te doen met de PAX actie en helpt mensen op weg.
 • je bent aanwezig op één van de Bevrijdingsfestivals waar PAX aanwezig is: Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Wageningen, Den Bosch en Roermond. Bij je aanmelding graag vermelden op welke locatie(s) jij het liefst wilt helpen.
 • hebt tijd en zin om minimaal 6 uur aanwezig te zijn op een van de festivals

Wij bieden…

 • een zinvolle en onvergetelijke activiteit op Bevrijdingsdag.
 • je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers.
 • een briefing door middel van een webinar in april. Tijdens de webinar wordt de PAX actie uitgebreid uitgelegd en krijg je handvatten om het gesprek met festivalbezoekers te voeren. Kan je niet bij het webinar aanwezig zijn? Geen probleem. We zorgen dat je op een andere manier op de hoogte wordt gebracht.
 • Reiskosten vergoeding (o.b.v. 2e klasse OV).

Interesse of meer informatie?
Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan een mailtje naar vrijwilliger@paxvoorvrede.nl o.v.v. ‘vrijwilliger voor Bevrijdingfestivals’. Vermeld daarin je naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en een korte motivatie. Vergeet in je mail ook niet te vermelden welke locatie je voorkeur heeft. Open sollicitaties naar andere functies worden niet in behandeling genomen. Let op: Bij PAX staat veiligheid voorop, wij houden uiteraard rekening met een mogelijke annulering van de festivals i.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief