Kan jij goed schrijven, en vind je het leuk om je vaardigheden in te zetten voor een goed doel en daarmee een groot publiek te bereiken? Ben je enthousiast, creatief en kan je goed zelfstandig werken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Over ons:

Wij zijn Casa de la Alegría, een jonge, enthousiaste organisatie die jongeren in Cochabamba, Bolivia helpt meer zelfvoorzienend te worden. Hieraan werken we door het ontwikkelen van praktische en sociaal-emotionele vaardigheden bij en met de jongeren. Agressiebeheersing, zelfvertrouwen opbouwen en zelfredzaamheid stimuleren zijn enkele thema’s waar wij mee werken. We hebben een hart voor ontwikkelingssamenwerking en delen de visie dat ontwikkelingsprojecten moeten ontstaan vanuit de vraag van de lokale samenleving. Dit betekent voor ons dat wij werken mét onze doelgroep in plaats van alleen vóór onze doelgroep.

Over de functie:

Voor het realiseren van onze doelen in Bolivia en Nederland zijn wij op zoek naar ondersteuning van onze redacteurs in Nederland. Onder je taken vallen onder andere het schrijven en proeflezen van teksten voor verschillende doeleinden, denk hierbij aan promotie (stukjes voor kranten en magazines), fondsaanvragen en brieven. Ook help je mee met het bedenken van slogans en teksten voor flyers. De werkzaamheden zullen grotendeels vanuit huis kunnen plaatsvinden en de uren zijn flexibel in te delen.

Wie we zoeken:

Voor deze functie zoeken we iemand die ervaring heeft met het schrijven en/of redigeren van (korte) teksten. Het is belangrijk dat je regelmatig beschikbaar bent in de avonduren, aangezien vergaderingen en overleggen (meestal via Skype) dan plaatsvinden. Ook vragen wij een goede inzet, een proactieve houding en goede communicatieve vaardigheden. Je kan in deze functie zelf aangeven hoeveel tijd je beschikbaar hebt, en daar je werkzaamheden op aanpassen, maar we verwachten uiteraard wel dat je je houdt aan de gemaakte afspraken. Vanzelfsprekend ben je enthousiast en sta je helemaal achter de doelstellingen van de stichting.

Dit bieden we jou:

De kans om in een jonge organisatie actief betrokken te zijn en een belangrijke rol te spelen in de realisatie van onze doelen. Met professionele begeleiding en coaching zullen wij je ondersteunen in de uitvoering van je werkzaamheden. Tevens bieden we je veel vrijheid in het aandragen en uitwerken van jouw eigen ideeën.

Meer informatie:

Wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie, dan kun je contact opnemen met Laurie IJzerman via laurie@casadelaalegria.nl. Naast je motivatie en CV ontvangen we ook graag een voorbeeld van je werk. Meer informatie over Casa de la Alegría vind je op casadelaalegria.nl.

logo_casa_de_la_alegria-3

Casa de la Alegria Stichting

Stichting Casa de la Alegría (Huis van de Vrolijkheid) ondersteunt en faciliteert jongeren uit Cochabamba, Bolivia bij de ontwikkeling van …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief