Voor ons mentorschap zoeken we 50-plussers in (de buurt van) Rotterdam die wekelijks één à twee uur beschikbaar zijn. Je hoeft geen ervaring met coaching te hebben of al met pensioen te zijn. Enthousiast zijn om in een fijn, leerrijk en nuttig avontuur te stappen, is meer dan genoeg!

De stichting DUO for a JOB organiseert mentoring/coaching door werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond in contact te brengen met 50-plussers die hen vrijwillig bij hun zoektocht naar werk willen begeleiden. Zo willen wij de baankansen van jongeren verdubbelen, de ervaringen van 50-plussers inzetten en de sociale cohesie lokaal versterken.

 

Sinds onze oprichting in 2013 hebben wij in België en Frankrijk al meer dan 3500 duo’s gevormd met meer dan 1400 mentoren. Na een opleiding van 8 modules begeleidt de mentor een jongere van niet-Europese origine (18-33 jaar), ongeveer 2 uur/week voor een periode van 6 maanden. Als mentor sta je er niet alleen voor: ze worden begeleid door de stichting met een duidelijke methodiek en intervisies tussen mentoren.

Het gaat vooral om een verrijkende ervaring tussen twee personen. De jongere geniet van de (professionele) ervaring en steun van de mentor, schaaft taalkennis bij en vergroot het netwerk. De mentor is maatschappelijk betrokken, geeft ervaringen door, scherpt sociale vaardigheden aan en krijgt er een nieuw sociaal netwerk bij.

Maar liefst 3 op 4 van onze jongeren vond op korte tijd een baan, stage of (beroeps)opleiding in hun sector en 9 op 10 van onze mentoren begint aan een tweede duo. Deze positieve resultaten hebben ertoe geleid dat wij nu gestart zijn in Rotterdam. Daarvoor zijn we hard op zoek naar enthousiaste 50-plussers. Zowel de training als de coaching kan in hybride vorm (digitaal/op locatie), dus woon je niet in Rotterdam en bereid af en toe te reizen? Dat is zeker mogelijk!

WORD MENTOR & VERDUBBEL DE KANS OP EEN BAAN VOOR JONGEREN

Spreekt onze missie jou aan?

Schrijf jou via deze link vrijblijvend in voor een vrijblijvende digitale infosessie of mail naar rotterdam@duoforajob.nl.

Duo for a job – goed

Stichting DUO for a JOB

DUO for a JOB is een social start-up opgericht in 2012. De stichting organiseert intergenerationeel mentorschap (coaching) door jongeren …

Posthoornstraat 17, 3011 WD Rotterdam

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief