Ontwikkelingsorganisatie VSO is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor fondsenwer ving. Met jouw hulp kunnen we meer kinderen naar school krijgen, zorgen voor betere toegang tot gezondheidszorg en meer mensen helpen aan werk & inkomen. Het komende jaar is jouw inzet vooral nodig voor nodig voor een nieuwe community fundraising campagne. VSO ondersteunt je met training en geeft mogelijkheden om met andere vrijwilligers ervaring en kennis te delen.

VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie met kantoren in 23 landen. Samen met lokale partners identificeren we lokale ontwikkelingsvraagstukken en oplossingen. Door de inzet en kennis van lokale en internationale vakdeskundigen werken we met onze programma’s aan blijvende verandering op plekken waar dat het hardst nodig is.

In de toekomst wordt community fundraising een belangrijke bron van inkomsten voor ons werk in Afrika en Azië. De fundraising community bestaat uit individuen en groepen die met eigen acties geld ophalen voor het werk van VSO. Daarbij hebben we jou nodig!

Wat houdt het in?

Als vrijwillige fondsenwerver help je mee met de werving van deelnemers aan de nieuwe community fundraising campagne. Daarnaast wordt je getraind om deze mensen te helpen met advies en ondersteuning hoe ze acties kunnen opzetten om geld binnen te halen voor hun doel. Jij helpt ze met het opzetten van een persoonlijke pagina op het Kom in Actie platform en bij het bedenken en uitvoeren van fondsenwervende acties.

Samen met je collega fondsenwervers werk je aan de verdere opbouw en kundigheid van de vrijwilligerspool fondsenwerving.

Wat verwachten we van een vrijwillige fondsenwerver?

 • Affiniteit met het werk van VSO.
 • Enthousiasmerende en open persoonlijkheid.
 • Oplossingsgericht en positief ingesteld.
 • Communicatief en sociaal.
 • Tijdbesteding van gemiddeld vier uur per maand.
 • Deel te nemen aan wervingsevenementen (waar relevant, nodig en in overleg).
 • Deelname aan online cursussen (indien nodig).
 • Je onderschrijft de VSO werkwijze en gedragscode (the Global Code of Conduct).

Wat bieden we?

 • Een jaarlijkse trainingsmiddag en opfris- en ontmoetingsdag met andere deelnemers van de vrijwillige fondsenwervers.
 • Mogelijkheid om fondsenwervende vaardigheden te ontwikkelen door ervaring en training.
 • Mogelijkheid om een netwerk op te bouwen met andere vrijwilligers en community members van VSO.
 • Mogelijkheid om actief bij VSO betrokken te zijn en je in te zetten voor een eerlijke wereld door kennis te delen.
 • Een vrijwilligerscontract voor de duur van minimaal 2 jaar.
 • Reiskostenvergoeding binnen Nederland op declaratiebasis op basis van 2e klas openbaar vervoer of € 0,19/km.
 • Voor alle vrijwilligers heeft VSO een ‘aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen’ en een collectieve ongevallenverzekering afgesloten.

Ben je benieuwd en wil je graag reageren?

Stuur voor 12 maart een korte motivatie en jouw CV naar de community manager Judith Boekel (j.boekel@vso.nl). En houd 4 april 12.00 – 19.00 uur alvast vrij in je agenda. Dan is de eerstvolgende training- en ontmoetingsdag voor de vrijwilligerspools. Leuk als je daarbij kunt zijn! Als je vragen hebt, kan je die ook aan Judith stellen per email.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

VSO nieuw

VSO Nederland

VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. …

VSO heeft zo’n 900 vacatures per jaar in Afrika en Azië. VSO’ers werken in vrijwel alle beroepsgebieden: onderwijs, gezondheidszorg, business en management, IT, techniek en natuur (van landbouw tot visserij en natuurbeheer).

Wereldwijd werken er op dit moment zo’n 1.700 VSO’ers aan armoedebestrijding, waaronder 120 Nederlandse VSO’ers. Sinds de oprichting, in 1958, hebben meer dan 43.000 vakdeskundigen hun kennis en ervaring gedeeld in 140 landen. Vanuit Nederland zijn er totaal 1.500 VSO’ers uitgezonden.

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief