Gevraagd per direct:

Beheerder (M/V) van bijzondere bibliotheek en archief (6-8u p/w)

Introductie
Welkom in een van de meest bijzondere kantoren van Nederland. Met een minstens zo bijzondere bibliotheek en archief. Stichting Mainline bouwt al drie decennia aan kennis over drugs, gezondheid en de straat. Daarmee ondersteunen we de kern van ons werk: de verbetering van de levenskwaliteit van druggebruikers. Omdat onze huidige bibliothecaris afscheid neemt in april, zoeken we een vrijwilliger die het beheer op zich wil nemen. In een ontspannen tempo, met oog voor geschiedenis, in een levendig team met leuke mensen.

Wie zijn wij?
Stichting Mainline is een non-profit organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven van druggebruikers. We zijn opgericht tijdens de piek van heroïnegebruik in Nederland. Uitgangspunt was en is de acceptatie van druggebruik en de waardigheid van mensen. We zijn van oudsher een veldwerkorganisatie: onze mensen gaan het land in om te spreken met druggebruikers en professionals. Met de kennis die we opdoen, geven we gezondheidsvoorlichting aan druggebruikers en dragen we bij aan beleidssignalering. We worden grotendeels gesubsidieerd door het ministerie van VWS en Buitenlandse Zaken. Op ons kantoor in Amsterdam werken 17 medewerkers met heel diverse achtergronden.

De bibliotheek en het archief
Actuele ontwikkelingen zijn de stroom waarop we varen. Daarom bouwen we al jaren aan een (bescheiden) bibliotheek met boeken, relevante vakbladen en wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast produceren we sinds de oprichting veel voorlichtingsmateriaal in eigen beheer, waaronder een kwartaalmagazine dat al 3 decennia meegaat. Dit is de basis van ons kleurrijke archief. Jarenlang heeft onze administratief medewerker Anca de rol van bibliothecaris naast haar werkzaamheden vervuld. Nu gaat ze met pensioen en laat ze een goed geordende bibliotheek achter. We krijgen regelmatig aanvragen van promovendi om onderzoek te doen met ons materiaal.

De functie
Als bibliothecaris draag je er zorg voor dat de bibliotheek actueel en georganiseerd blijft. Je voegt nieuwe boektitels toe en houdt de vakbladen bij. Periodiek breng je het team op de hoogte van nieuwe aanwinsten. Je maakt daarbij gebruik van het systeem dat je voorganger heeft opgezet, maar er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven.

Wij bieden:
– Verantwoordelijkheid voor een prachtige bibliotheek en dito archief;
– Een plek op kantoor waar je de werktijd naar eigen inzicht kunt afstemmen en indelen;
– Een gezellige werksfeer in een team dat betrokkenheid voelt voor de problematiek en ontwikkelingen rondom drugs;
– Veel ruimte voor eigen initiatief;
– Over een vergoeding van evt. onkosten kan worden gesproken

Wij vragen:
– Iemand die het lekker vindt om zelfstandig te werken, in een levendig team;
– Daar 6 tot 8 uur in de week aan kan besteden;
– Die open staat voor het werkveld en waardering heeft voor onze geschiedenis;
– Nauwgezet kan werken, met een gevoel voor continuïteit;
– Ervaring is natuurlijk een pre, maar niet noodzakelijk
– Het liefst al direct kan beginnen of uiterlijk in april

Neem voor meer informatie contact op met Tim Jansma: 06-41421093 of t.jansma@mainline.nl. Voor meer informatie over Stichting Mainline, zie www.mainline.nl

MainlineLogo_geel_klein 250 px

Mainline

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief