Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 90 medewerkers.

Over de functie: 
Wij zijn voor het team Partnerships & Philantropy op zoek naar een betrokken teamleider met affiniteit met filantropie. Het team valt onder de afdeling Fondsenwerving en je werkt vanuit ons kantoor in Den Haag (zodra de regels dit weer toelaten).

Het team bestaat uit kundige professionals, die zich richten op corporate partnerships, foundations en major donors. Je hebt als ervaren teamleider oog voor je collega’s, voor de samenwerking binnen het team, de samenwerking met andere teams en de samenwerking binnen de afdeling en de organisatie, zonder het grotere doel uit het oog te verliezen. Liefst vul je dit aan met ervaring binnen de Nederlandse filantropie sector: fondsen, vermogende particulieren en bemiddelaars. Je vervult in deze functie namelijk ook een initiërende en meewerkende rol als accountmanager in het team.

In deze functie ben je onder meer verantwoordelijk voor:

Als teamleider:

 • Ontwikkelen en uitvoeren van beleid en plannen voor de samenwerkingen met private fondsen, vermogende particulieren en bedrijven, in lijn met beleid van Save the Children International;
 • Dagelijkse aansturing van het team, bijdragen aan efficiënte en effectieve processen in het team en tussen teams;
 • Faciliteren en coördineren van strategische en effectieve externe relaties in het werkveld;
 • Afstemming en samenwerking met de afdelingsmanager en teamleiders;
 • Budgetbeheer en het maximaliseren van langere termijn ROI; een efficiënte, effectieve inzet van middelen binnen door de afdelingsmanager vastgestelde kaders en richtlijnen;
 • Kwalitatief goede werving, introductie en aansturing van de medewerkers van het team.

 

Als partnerships manager:

 • Vormgeven, coördineren en verstevigen van de samenwerking met fondsen, stichtingen en het bedrijfsleven;
 • Ontwikkelen en toepassen van (nieuwe) concepten voor partnerships, met een goede business case als uitgangspunt;
 • Bouwen van een portfolio met hoogwaardige partners en zorgdragen voor hun blijvende betrokkenheid bij de organisatie;
 • Benutten van nieuwe kansen, ontwikkelen van plannen en systemen (zowel één op één relatiemanagement als een communicatieprogramma) en analyseren, evalueren en rapporteren van resultaten;
 • Meebrengen of opbouwen van een functioneel relatienetwerk en het initiëren en zelfstandig onderhouden van reguliere externe contacten.

Over jou:

 • Je beschikt over een afgeronde academische of Hbo-opleiding, of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in relatiemanagement;
 • Je hebt kennis van de kansen, bedreigingen en trends op het gebied van Partnerships & Philanthropy; ervaring met de sector ontwikkelingssamenwerking is een pré;
 • Je bent representatief als serieuze gesprekspartner voor bedrijven, vermogende particulieren, fondsen beheerders en filantropische adviseurs;
 • Je hebt kennis van projectmanagement en kan zowel conceptueel als procesmatig denken;
 • Je bent aantoonbaar capabel als people manager en coach;
 • Je bent zowel positief als praktisch ingesteld;
 • Je kunt resultaatgericht werken in een dynamische, internationale werkomgeving;
 • Je kunt een netwerk opbouwen, onderhouden en de organisatie op een passende wijze vertegenwoordigen;
 • Je hebt een ‘can-do’ mentaliteit, je motiveert je collega’s;
 • Je bent een teamspeler: je deelt graag je kennis en zet je collega’s in hun kracht om optimaal met elkaar samen te werken;
 • Je bent integer;
 • Je beheerst het Nederlands en het Engels (mondeling en schriftelijk) uitstekend.

 

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.
Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.

De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Informatie en solliciteren: 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Sarah Clifton, Manager afdeling Fondsenwerving, telefoon: 070 338 44 48.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor, telefoon: 070 338 4448.

Je belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken door het invullen van het sollicitatieformulier. De vacature staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Reageer daarom snel.

Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanpassing sollicitatieproces i.v.m. het Corona-virus 

Save the Children volgt de adviezen van het RIVM m.b.t. het Corona-virus. Daarom werken de medewerkers van Save the Children grotendeels vanuit huis. Ook onze sollicitatiecommissie werkt vanuit huis. Je kunt blijven solliciteren op onze vacatures en sollicitatieprocedures blijven doorgaan. Alleen vinden sollicitatiegesprekken tijdelijk via videoverbindingen plaats.

save-the-children

Save the Children

Save the Children is the world’s leading independent organisation for children. We work in around 120 countries. We save …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief