Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Het zet film in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten. Movies that Matter organiseert jaarlijks in Den Haag een internationaal film- en debatfestival, een maandelijks filmprogramma in zeventien Nederlandse filmtheaters, een uitgebreid educatieprogramma en het helpt films vertoond te krijgen landen waar persvrijheid in het geding is.

De stagiair ondersteunt de afdeling Programmering in de aanloop naar en tijdens het Movies that Matter Festival, dat in 2021 plaatsvindt van vrijdag 19 t/m zondag 28 maart in Den Haag. De standplaats voor de stage is Amsterdam. Gedurende het festival verhuist het kantoor naar Den Haag.

Taakomschrijving

 • Administreren, opvragen en monitoren van films voor het Movies that Matter Festival 2021 en andere evenementen
 • Filmprogramma’s van nationale en internationale filmfestivals online researchen
 • Contact houden met internationale rechthebbenden
 • Bijhouden van de digitale filmdatabase.
 • Films kijken en digitaal evalueren via de database (minimaal 1 per week)
 • Deelnemen aan de bijeenkomsten van de viewingscommissie
 • Samenstellen van het VR programma
 • Overige administratieve en organisatorische werkzaamheden ten behoeve van de activiteiten van Movies that Matter

Functievereisten

 • Affiniteit met het medium film en het thema mensenrechten
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels
 • Hbo/universitair denk- en werkniveau
 • Administratieve ervaring is een pré
 • Kennis van, en aantoonbare ervaring met het organiseren van evenementen is een pré
 • Flexibel, accuraat, zelfstandig en stressbestendig

We bieden 
Een leuke dynamische werkomgeving, de kans werkervaring op te doen in een maatschappelijke en culturele organisatie, goede begeleiding en een stage- of vrijwilligersvergoeding.

Locatie
Ons kantoor is gehuisvest in het pand van Amnesty International, aan de Keizersgracht 177 in Amsterdam. Ten tijde van het festival verhuizen we het kantoor naar Den Haag. Door de coronacrisis zal er voor een gedeelte van de stage thuis gewerkt moeten worden.

Tijd en periode

 1. Herfststage: 24 uur per week in de periode van september tot en met december 2020. Werkdagen in overleg.
 2. Lange Stage: 24 uur per week in de periode van september 2020 tot en met april 2021. Deze stage is inclusief het festival (19-27 maart 2021), waar de stagiair/vrijwilliger o.a. verantwoordelijk is voor het filmtransport. In februari en maart ben je eventueel 32 uur per week en gedurende de festivalweek fulltime beschikbaar. Werkdagen in overleg.


Interesse?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Maarten Stoltz, Programmeringscoördinator, via m.stoltz@moviesthatmatter.nl of telefonisch via 020 280 76 31 (m.u.v. maandagen). Stuur je sollicitatiebrief plus cv zo snel mogelijk, doch uiterlijk vóór vrijdag 5 juni naar m.stoltz@moviesthatmatter.nl, onder vermelding van Stageplaats programmering. Sollicitatiegesprekken zullen mid-juni online plaatsvinden.

Overige vacatures
Movies that Matter heeft verschillende vacatures openstaan voor stages die vanaf september starten. We zoeken stagiairs/vrijwilligers voor diverse afdelingen. Het is mogelijk om op verschillende stage vacatures tegelijk te solliciteren: geef in dat geval eventueel je voorkeur voor de afdeling aan in je brief en stuur deze met je cv naar info@moviesthatmatter.nl. Bekijk een overzicht van alle stage vacatures op onze site.

Wil je op een specifieke vacature reageren? Stuur dan je brief met cv naar de desbetreffende contactpersoon (zoals vermeld in de vacaturetekst). Sluitingsdatum voor alle vacatures is 5 juni 2020.

*In verband met de coronacrisis is het nog onzeker of we vanaf het najaar in volledige bezetting op kantoor kunnen werken. We gaan er echter vanuit dat we in ieder geval in een kleine bezetting op kantoor aanwezig kunnen zijn en doen ons best om stagiairs zoveel mogelijk op kantoor te begeleiden. Het kan echter voorkomen dat je af en toe ook thuis zult moeten werken. In het geval van nieuwe, verregaande maatregelen in het najaar als gevolg van een nieuwe griepgolf, is het mogelijk dat de stageplekken komen te vervallen.

MTM_Staand1

Movies that Matter

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief