Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Het zet film in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten. Movies that Matter organiseert jaarlijks in Den Haag een internationaal film- en debatfestival, een maandelijks filmprogramma in zeventien Nederlandse filmtheaters, een uitgebreid educatieprogramma en het helpt films vertoond te krijgen landen waar persvrijheid in het geding is.

De afdeling Events & Advies realiseert filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s door heel Nederland, zoals het maandelijkse On Tour programma. Daarnaast organiseren we filmvertoningen in samenwerking met of in opdracht van culturele en maatschappelijke organisaties. Tijdens het festival is Events & Advies verantwoordelijk voor de filmvertoningen met verschillende partners. Tevens geeft Movies that Matter advies over mensenrechtenfilms en de organisatie van filmvertoningen.

Stichting Movies that Matter zoekt per 1 september 2020 een enthousiaste stagiair/vrijwilliger Events & Advies.

Taken
De stagiair ondersteunt de projectcoördinator Events & Advies bij de organisatie en realisatie van filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s in heel Nederland. De taken bestaan uit:

 • Assistentie bij de organisatie (programmering, productie, communicatie en evaluatie) van het On Tour- programma in Nederland
 • Assistentie bij de organisatie (programmering, productie, communicatie en evaluatie) van diverse events (filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s) samen met en/of in opdracht van andere organisaties.
 • Assistentie bij de organisatie (programmering, productie, communicatie en evaluatie) van partnerships tijdens het Movies that Matter Festival 2021
 • Assistentie bij de ontwikkeling van achtergrondmateriaal bij de films.
 • Overige administratieve en organisatorische werkzaamheden ten behoeve van de activiteiten van Movies that Matter.

 

We verwachten

 • Kennis van actuele maatschappelijke ontwikkelingen en discussies
 • Minimaal HBO denk- en werkniveau, met bij voorkeur een studieachtergrond met film- of maatschappelijke focus
 • Aantoonbare administratieve ervaring (met databases, en excel)
 • Affiniteit met het medium film en het thema mensenrechten
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels
 • Eigenschappen: stressbestendig, punctueel, zelfstandig en flexibel

We bieden
Een leuke dynamische werkomgeving, de kans werkervaring op te doen in een maatschappelijke en culturele organisatie, goede begeleiding en een stage- of vrijwilligersvergoeding.

En verder
De stageperiode duurt van 1 september 2020 tot 31 maart 2021. Je werkt 24 uur per week, werkdagen in overleg.

Interesse?
Stuur je sollicitatiebrief en cv zo snel mogelijk, maar graag uiterlijk vóór 5 juni sturen naar Rosan Breman, r.breman@moviesthatmatter.nl onder vermelding van ‘Vacature Events & Advies’.

Movies that Matter is gevestigd aan de Keizersgracht 177 in Amsterdam.

Overige vacatures
Movies that Matter heeft verschillende vacatures openstaan voor stages die vanaf september starten. We zoeken stagiairs/vrijwilligers voor diverse afdelingen. Het is mogelijk om op verschillende stage vacatures tegelijk te solliciteren: geef in dat geval eventueel je voorkeur voor de afdeling aan in je brief en stuur deze met je cv naar info@moviesthatmatter.nl. Bekijk een overzicht van alle stage vacatures op onze site.

Wil je op een specifieke vacature reageren? Stuur dan je brief met cv naar de desbetreffende contactpersoon (zoals vermeld in de vacaturetekst). Sluitingsdatum voor alle vacatures is 5 juni 2020.

*In verband met de coronacrisis is het nog onzeker of we vanaf het najaar in volledige bezetting op kantoor kunnen werken. We gaan er echter vanuit dat we in ieder geval in een kleine bezetting op kantoor aanwezig kunnen zijn en doen ons best om stagiairs zoveel mogelijk op kantoor te begeleiden. Het kan echter voorkomen dat je af en toe ook thuis zult moeten werken. In het geval van nieuwe, verregaande maatregelen in het najaar als gevolg van een nieuwe griepgolf, is het mogelijk dat de stageplekken komen te vervallen.

MTM_Staand1

Movies that Matter

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief