FNV Vrouw is op zoek naar enthousiaste vrijwillige bestuursleden. Wil je strijden voor een gelijkwaardige maatschappij en economische rechtvaardigheid? Word actief bij FNV Vrouw!

Sinds 1948 zet FNV Vrouw zich onafgebroken in voor de positie van de vrouw in de maatschappij. Het vertrekpunt van de vrouwenvakbond is een kritisch blik naar de verhouding van zorg, werk en inkomen. FNV Vrouw stimuleert arbeidsparticipatie door middel van actieve bestrijding van vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt. FNV Vrouw streeft naar een rechtvaardig inkomen voor alle vrouwen en het dichten van de loonkloof tussen man en vrouw*. En FNV Vrouw wil gelijke kansen en verdeling op het kunnen bieden en ontvangen van zorg.

Bestrijding van armoede, huiselijk geweld, onderbetaling van onderwijzers en schoonmakers, betaalbare kinderopvang, onderwaardering van mantelzorg, het zijn allemaal belangrijke thema’s voor FNV Vrouw. Maar we zien óók dat klimaatproblematiek onderdeel is van de feministische vakbondsstrijd is, net als antiracisme. FNV Vrouw zet zich in voor gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen. Wil jij je ook hiervoor inzetten?

Dit ga je doen

Elk bestuurslid is een actief betrokken, enthousiaste teamplayer, iemand die graag samen met anderen een eigen weg volgt en zich graag inzet voor een gelijkwaardige samenleving. Zij zijn proactief, hebben affiniteit met de doelstellingen van FNV Vrouw en onderschrijven de visie van FNV Vrouw. Samenwerking, verbindingen leggen en de juiste netwerken benutten zijn belangrijk. Een bestuurslid van FNV Vrouw bekijkt zaken vanuit meerdere perspectieven, gaat op zoek naar informatie, is creatief en wilt graag tot doelgerichte acties komen. Er zijn verschillende kernfuncties.

Hoofd communicatie

Ben je goed met sociale media? Schrijf je graag en wil je je bezig houden met hoe iets naar buiten te brengen? Als bestuurslid communicatie ligt hier jouw kracht.

Hoofd activiteiten

Wil je graag nadenken en meehelpen met organiseren van acties? Of het bedenken van activiteiten? Als bestuurslid activiteiten zet jij je in voor leden en niet-leden, en denk je graag na over acties en projecten.

Hoofd financiën

Heb je ervaring met boekhouden en gaat je hart sneller kloppen van cijfers? Dan staan we te poppelen, word bij ons penningsmeester!

Algemeen bestuurslid

Wil je graag de handen uit de mouwen steken als bestuurslid en de feministische strijd voortzetten? Heb je bijvoorbeeld kennis van fondswerving, houd je van netwerken, weet je hoe je mensen moet enthousiasmeren? Of ben je een duizendpoot en ondersteun je graag de andere bestuursleden? Algemene bestuursleden kunnen zich op verschillende manieren inzetten.

Dit vragen we

  • Je bent gemotiveerd en je wil je graag inzetten voor een gelijkwaardige maatschappij en economische rechtvaardigheid.
  • Je begrijpt het belang van een vakbond maar óók de relevantie van een feministisch perspectief hierop.
  • Je neemt initiatief en je bent daadkrachtig.
  • Je bent gemiddeld 4-6 uur per week beschikbaar.

Dit bieden we

FNV Vrouw biedt haar onbezoldigde bestuursleden een inspirerende organisatie die toegang biedt tot een breed scala aan netwerken van NGO’s, ministeries en politici tot belangengroepen. Als bestuurslid maak je deel uit van een diverse groep mensen die breed samenwerkt voor het goede doel. Je werkt nauw samen met de andere bestuursleden en de werkorganisatie.

Je vergadert ongeveer één keer in de maand afwisselend in Amsterdam of Utrecht op het FNV kantoor. Daarnaast is het fijn als je je tijd flexibel in kan delen en overdag contact kunt hebben met de werkorganisatie op kantoor (Amsterdam). Als bestuurslid kun je je kwaliteiten voor de vrouwenzaak inzetten en verder ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd?

Mail uiterlijk zondag 23 februari een korte motivatie en je cv naar post@fnvvrouw.nl met als onderwerp ‘vacature bestuurslid’. Specifieer welke rol jou het meest interesseert en waarom. Ook als algemeen bestuurslid horen we graag jouw ideeën over hoe je deze rol zou willen invullen.

Weet je niet precies wat je wilt doen, maar wil je je graag inzetten voor dezelfde doelen als FNV Vrouw? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en nieuwe leden, dus word lid en/of mail ons gerust.

Voor vragen mail algemeen bestuurslid Emma (emmazuiderveen@gmail.com).

* FNV Vrouw realiseert zich dat man/vrouw een binaire benadering is, terwijl gender en sekse bredere begrippen zijn waarin er grote verschillen kunnen bestaan van persoon tot persoon.

fnv vrouw

FNV Vrouw

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief