Wil jij op inhoudelijk gebied bijdragen aan de ontwikkeling van een relatief nieuwe stichting en ervaring opdoen in je vakgebied? Kom dan een jaar bij ons werken, inspireer onze stichting met jouw kennis, en help kinderen en jongeren in Bolivia werken aan een betere toekomst!

Over Casa de la Alegría
Casa de la Alegría is een jonge, enthousiaste organisatie die jongeren in Cochabamba, Bolivia helpt meer (sociaal) zelfredzaam te worden. Hieraan werken we door het vergroten van de sociaal emotionele vaardigheden van de kinderen. De problematiek bij de kinderen is breed en traumagerelateerd. Een van onze kernthema’s is het leren omgaan met boosheid. Daarnaast zijn wij ons nu aan het specialiseren op het kernthema seksueel misbruik.

We hebben een hart voor ontwikkelingssamenwerking, en de visie dat ontwikkelingsprojecten moeten ontstaan vanuit de vraag van de lokale samenleving.

De baan
In Cochabamba werken wij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren door middel van vaktherapie. Aangezien dit vakgebied niet bestaat in Bolivia werken wij met Nederlandse vaktherapeuten (voorheen creatief therapeuten). Je zult nauw samenwerken met de lokale docenten, en samen met hen lessen gaan evalueren en vormgeven. Hierbij staan de sociaal-emotionele doelstellingen van de stichting (casadelaalegria.nl) centraal. Ervaring in het werken met soortgelijke doelgroepen en het werken met impulscontrole is dan ook zeker een pre. Ook is kennisoverdracht erg belangrijk: het werken met/coachen van de docenten wordt een van je belangrijkste taken, en zorgt ervoor dat jouw werk hier ook op lange termijn invloed zal hebben.
Met de Nederlandse coördinatrice van de stichting zal je je doelen en plannen maken en overleggen. Er is veel vrijheid voor jouw eigen inbreng, en flexibiliteit in het aanpassen van de doelen en werkwijze. De baan is voor minimaal een jaar en vergoedt kost en inwoning voor de periode dat je in Bolivia bent.

Functie eisen
* Afgestudeerd in vaktherapie;
* Ervaring met traumagerelateerde problematiek;
* Enthousiast en zelfstandig, een echte initiatiefnemer;
* Flexibele instelling;
* Minimaal een basiskennis van de Spaanse taal.

Dit bieden we jou
De kans om in een jonge organisatie actief betrokken te zijn en een belangrijke rol te spelen in de realisatie van de doelen. Met professionele begeleiding/coaching zullen we je ondersteunen in de uitvoering van je werk. Tevens bieden we je veel vrijheid in het aandragen en uitwerken van jouw ideeën, en vergoeden we voor een jaar jouw basis onkosten (€250,- per maand). Niet om je af te schrikken, maar wel om eerlijk te zijn: daar kun je alleen je huur en je eten van betalen. Helaas beschikken wij niet over de financiële middelen om overige kosten te vergoeden, zoals vluchten en verzekeringen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze functie, dan kun je contact opnemen met Laurie IJzerman via laurie@casadelaalegria.nl. Meer informatie over Casa de la Alegría vind je op casadelaalegria.nl. Graag zien we jouw motivatie + cv tegemoet.

logo_casa_de_la_alegria-3

Casa de la Alegria Stichting

Stichting Casa de la Alegría (Huis van de Vrolijkheid) ondersteunt en faciliteert jongeren uit Cochabamba, Bolivia bij de ontwikkeling van …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief