Het Actiefonds zoekt een nieuwe bestuursvoorzitter! Wil jij jouw talenten inzetten om wereldwijd maatschappelijke verandering aan te jagen? Dan zijn we op zoek naar jou.

 

Wie we zijn

Het Actiefonds streeft naar een rechtvaardige en duurzame wereld waarin mens, milieu en dier boven economische belangen worden geplaatst. Een wereld waar geen ruimte is voor discriminatie en uitsluiting. Dit doen we door wereldwijd sociale bewegingen en actiegroepen te steunen die strijden voor een betere wereld.

Bij Het Actiefonds werken voornamelijk vrijwilligers. Zo’n 50 regiospecialisten bespreken maandelijks de fondsaanvragen en beslissen over de toewijzingen. Daarnaast wordt de organisatie draaiende gehouden door een klein, zelfsturend en zelfstandig team van professionals. Het bestuur van Het Actiefonds houdt toezicht op afstand en houdt zich voornamelijk bezig met het uitstippelen van de koers.

Om deze rechtvaardige wereld te realiseren is inclusiviteit voor onze organisatie onmisbaar. Een van onze speerpunten is daar dat we bij het beoordelen van projecten vertrouwen op de kennis en ervaringen van de groepen die de aanvraag doen. Voor Het Actiefonds is diversiteit van vrijwilligers, staf, bestuur en donateurs belangrijk.

Wie zoeken we?

We zoeken een nieuwe voorzitter die zo snel mogelijk ons bestuur kan komen versterken en de taken van de voorzitter officieel zal overnemen vanaf juli, 2021. Tot die tijd zal je ingewerkt worden door de huidige voorzitter. Herken jij jezelf in de volgende punten?

  • Je bent een idealist die zich wil inzetten voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Je bent overtuigd van de cruciale rol die sociale bewegingen en activisme hierbij spelen. Je wilt deze visie actief uitdragen.
  • Je denkt graag mee over de koers van Het Actiefonds.
  • Je bent 2 dagdelen per maand beschikbaar voor het bestuurswerk;
  • Je hebt een netwerk binnen sociale progressieve grassroots bewegingen in binnen- en/of buitenland. Je wilt het netwerk van Het Actiefonds helpen uit te breiden en te verbreden. Ook heb je praktische ideeën over hoe Het Actiefonds diverse groepen kan steunen en verbinden.
  • De voorzitter van het bestuur is belast met het organiseren, faciliteren en voorzitten van bestuursvergaderingen en bijeenkomsten. Bovendien is de voorzitter verantwoordelijk voor het bewaken van de sfeer en onderlinge verhoudingen binnen het team en bestuur.
  • Als voorzitter werk je altijd nauw samen met de rest van het bestuur; er is geen hiërarchie.
  • Je waakt over de doelstelling van de organisatie, de organisatievorm en de aansprakelijkheid van het bestuur zoals vastgelegd in de statuten.
  • Je ziet toe op de uitvoering en navolging van de meerjarenstrategie

Tijdsbesteding

Het bestuur vergadert 6 tot 10 keer per jaar en communiceert verder telefonisch en per e-mail. De bestuursfuncties zijn in eerste instantie voor 2 jaar, verlenging met 2 jaar is mogelijk.

Verloop

De sollicitatiegesprekken zullen tussen 15 en 19 maart plaatsvinden. Het bestuurslid kan per direct aantreden en worden ingewerkt.

Ben je enthousiast geworden? Stuur voor 8 maart je CV en motivatie naar katja@hetactiefonds.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Katja op 06-51540807.

hetactiefonds

Het X-Y Actiefonds

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief