De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. Onder de noemer Amsterdam Law Practice (ALP) bieden onze Nederlands- en Engelstalige juridische masteropleidingen vakken aan waar studenten hun kennis van het recht kunnen toepassen op vragen uit de praktijk. Dit gebeurt middels simulaties en moot courts, maar ook in echte zaken uit de praktijk in law clinics, law labs en het werken aan zaken in rechtswinkels. Masterstudenten in het programma nemen ook deel aan overkoepelende, interactieve workshops. Het algehele ALP-programma wordt aangestuurd door de programmadirecteur ALP en gecoördineerd door de coördinator ALP; het onderdeel Amsterdam Law Clinics (ALC) wordt specifiek begeleid door de Director Amsterdam Law Clinics.

Voor ons innovatieve ervaringsonderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice (ALP) zoeken we per direct een administratief ondersteuner.

De medewerker die wij zoeken, ondersteunt bij de doorontwikkeling en coördinatie van het programma ALP als geheel en de ALC in het bijzonder. Voor meer informatie over het programma zie Amsterdam Law Practice.

Wat ga je doen

Als administratief ondersteuner ondersteun je bij het goed laten lopen van de Amsterdam Law Practice en de Amsterdam Law Clinics. Hierbij werk je samen met de directors van ALP en ALC, de coördinator ALP, en ook met directors van de thematische Clinics, docenten, ondersteunend personeel, studenten, en externen (cliënten en partners).

De taken zullen enigszins evolueren met de voortgang van het ALP-programma, maar bestaan op hoofdlijnen uit het:

 • ondersteunen van de directeuren en de coördinator bij het implementeren en door ontwikkelen van bovengenoemde trajecten;
 • assisteren bij de praktische voorbereiding, organisatie en uitvoering van het onderwijsprogramma en daarvoor benodigde studentzaken (waaronder werving/selectie en communicatie) en bij events, zoals seminars n.a.v. onderzoek verricht in de ALC’s;
 • ondersteunen bij het opzetten en de uitvoering van evaluatieactiviteiten van het programma (in- en extern);
 • voorbereiden en verzorgen van verslaglegging en terugkoppeling van overleggen; en
 • verzorgen van interne en externe communicatie naar alle bij de trajecten betrokken partijen.

De functionele aansturing ligt bij de coördinator ALP en de directeur ALC.

De administratief ondersteuner valt hiërarchisch onder de afdeling Bestuurszaken van het Faculteitsbureau.

Wat vragen we van jou

De administratief ondersteuner:

 • is bij voorkeur, maar niet noodzakelijkerwijs, iemand met een juridische achtergrond, communicatieachtergrond of administratieve achtergrond (academisch of hbo);
 • heeft affiniteit met het werken met studenten en met academisch onderwijs;
 • is een organisatorisch talent, planmatig en proactief, iemand die het werk ziet;
 • beschikt over sterke communicatieve vaardigheden; heeft bij voorkeur ervaring met het schrijven van documenten, teksten voor websites en sociale media;
 • kan goed in teamverband werken en is tevens in staat tot zelfstandige werkuitvoering binnen gestelde kaders;
 • heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • is bij voorkeur ook een digitale savvy (kennis van Canvas, samenwerkingstools, website-beheer, CRM-systemen is een pre).

Wat bieden we jou

We bieden een parttime dienstverband voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 augustus. Bij gebleken geschiktheid is een verlenging of vast dienstverband mogelijk.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.656 tot €3.548 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

 • een functie waarin hoogwaardige dienstverlening en een proactieve instelling sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast team van collega’s dat samenwerking hoog in het vaandel heeft staan;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Met ruim 5000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Universiteit van Amsterdam (uva.nl) van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids-en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De Faculteit werkt samen met het T.M.C. Asser Instituut. Dit is een uniek en toonaangevend interuniversitair onderzoekscentrum dat gespecialiseerd is in internationaal en Europees recht. De kernactiviteiten van het T.M.C. Asser Instituut zijn naast fundamenteel en toegepast onderzoek ook postdoctoraal onderwijs, documentlevering, kennisverspreiding en valorisatie.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen

Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met:

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv in 1 pdf-bestand bij elkaar.

De sollicitaties zullen op een rolling basis worden bekeken waarbij spoedig solliciteren de aanbeveling heeft. Sollicitatiegesprekken zullen uiterlijk in de week van 5 juli 2021 plaatsvinden

UVA_400px

University of Amsterdam

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief