Ben jij helemaal klaar met het getreuzel en geneuzel over de klimaat- en biodiversiteit-crisis? Wil jij mensen motiveren en activeren om te handelen? Wil jij leren hoe je effectieve acties plant en uitvoert? Dan ben je hier aan het goede adres! Kom in het team van het Campagnelab.

Ben jij helemaal klaar met het getreuzel en geneuzel over de klimaat- en biodiversiteit-crisis? Wil jij mensen motiveren en activeren om te handelen? Wil jij leren hoe je effectieve acties plant en uitvoert? Dan ben je hier aan het goede adres! Kom in het team van het Campagnelab.

In het Campagnelab experimenteer je – in teamverband – met nieuwe actievormen en activiteiten. Ben jij van de ludieke acties (zoals het bevrijden van alle in plastic verpakte groenten in de supermarkt) of wil je wat zwaardere plannen (zoals het groen verven van een tankstation, om de Greenwash praktijken van Shell bloot te leggen). Jij bepaalt met je team wat en hoe je het gaat doen. Je leert door zelf te doen. Vooraf en onderweg krijg je training en coaching. In het Greenpeace Campagnelab kun je op een veilige en makkelijke manier leren campagnevoeren.

Ga jij met ons de uitdaging aan om creatieve, toffe acties neer te zetten? 

Greenpeace Nederland zoekt per 1 juni tot 30 september (4 maanden) een teamlid Campagnelab (15 uur p/w) (vrijwillig)

Wat doe je als teamlid:

 • Je leert de basis van campagne/actievoeren;
 • Je haakt aan bij actuele gebeurtenissen;
 • Je werkt 1 dag per week op het kantoor en 1 dag online of in actie (dinsdag en donderdag)* ; 
 • Je bent – met je team – verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van een creatieve actie(reeks) voor de Klimaattoekomst campagne*.

Wie we zoeken:

 • Je bent een teamspeler, die kan werken in een flexibele omgeving;
 • Je hebt ervaring met het organiseren en uitvoeren van activiteiten en/of acties;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je kunt doorbuffelen als het moet;
 • Je hebt affiniteit met de milieubeweging.

Wat we bieden:

 • Je komt terecht in een energiek team;
 • Je doet ervaring op in campagnevoeren en het opzetten van acties;
 • Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheden met goede begeleiding;
 • Je werkt vanuit een fijn, open kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam;
 • Je krijgt reisvergoeding voor vervoer naar kantoor en acties.

Je motivatiebrief voorzien van cv kun je e-mailen naar Jelle Zijlstra: vrijwilligers.nl@greenpeace.org. Ook kun je op dat emailadres terecht voor vragen.

De uiterste deadline voor deze vacature is 10 mei 2021. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we de vacature eerder sluiten, dus wacht vooral niet te lang! Je kunt je ook aanmelden als groep/team. Het Campagnelab begrijpt dat diversiteit in een team leidt tot mooiere en inclusievere acties. Daarom nodigen we uitdrukkelijk niet-witte mensen, vrouwen en mensen uit andere gemarginaliseerde groepen uit om te reageren! Het kantoor is rolstoeltoegankelijk. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt, horen we dat heel graag. 

Een wereld die draait op schone energie, met duurzame landbouw, rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.

* Wegen de covid-maatregelen is het Greenpeace kantoor momenteel maar zeer beperkt open. Er is een kans dat we vooral op afstand zullen werken met elkaar. 

* De Klimaattoekomst-campagne is een nieuwe campagne die Greenpeace aan het ontwikkelen is. Er is een klimaatcrisis gaande die nu al wereldwijd levens kost en generaties na ons achterlaat met een minder leefbare planeet. Deze realiteit zullen we moeten erkennen. Echter wanneer we de moed hebben om gezamenlijk in actie te komen, kunnen we een andere toekomst realiseren. Door ons samen te verzetten, kunnen we dit vervuilende systeem veranderen en aan een rechtvaardige wereld en groene planeet bouwen.  

greenpeace1

Greenpeace

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen, duurzame landbouw en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief