Teamleider Digital

(38 uur per week)

Save the Children Nederland is op zoek naar een Teamleider Digital voor onze sterk groeiende organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen.

 

Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 90 medewerkers.

Functie 

Wij zoeken een Teamleider voor ons Digital team (m/v, 38 uur p/w). Dit team bestaat uit 6 professionals op het gebied van web content, social media, emailmarketing en online conversie.  Het digital team richt zich op het online activeren en betrekken van stakeholders en uiteraard op directe fondsenwerving. Het team valt deels onder de afdeling Communicatie, deels onder de afdeling Fondsenwerving. Functioneel valt de teamleider Digital onder de leiding van het hoofd Communicatie.

Als ervaren teamleider houd jij de regie over de samenwerking binnen het team, de samenwerking met andere teams en de samenwerking binnen de afdeling en de organisatie, zonder de digital doelstellingen uit het oog te verliezen.

Een echte spin in het web-functie dus, die vraagt om de nodige kennis en ervaring in het digitale werkveld.  Je bent naast een echte teamplayer een bevlogen ambassadeur van de internationale visie en ambities van onze organisatie.

Over de functie:
In deze functie ben je onder meer verantwoordelijk voor:

 • Het optimaliseren van de bestaande OGSMT (Objectives, Goals, Strategie, Measurements & Tactics) van het team Digital
 • Bijdragen aan efficiënte en effectieve processen in het team en tussen teams;
 • Afstemming en samenwerking met de afdelingsmanager en teamleiders;
 • Budgetbeheer en het maximaliseren van langere termijn doelstellingen; een efficiënte, effectieve inzet van middelen binnen door de afdelingsmanager vastgestelde kaders en richtlijnen;
 • Kwalitatief goede werving, introductie en aansturing van de medewerkers van het team.

Over jou:

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in Digital Marketing, bij voorkeur in een leidinggevende rol;
 • Je hebt een sterke achtergrond in het opzetten en uitrollen van een (digital) marketingstrategie;
 • Je hebt ervaring met data gedreven digitale marketing, marketingtechnologie en dashboarding;
 • Je hebt uitgebreide kennis van Google Analytics, SEO, SEA, social media, CRO, Salesforce/CRM en content managementsystemen voor websites en andere online marketing tools;
 • Je bent ondernemend, gedreven, toekomstgericht, initiatiefrijk en levert graag kwaliteit;
 • Jij kunt makkelijk verbinden met andere disciplines;
 • Je beschikt over een intrinsieke drive om elke dag het maximale resultaat te behalen en onze marktposities te beschermen en verbeteren.
 • Hebt oog voor detail;
 • Jouw commerciële en resultaatgerichte mindset maakt je een goede sparringpartner voor zowel interne- als wel externe stakeholders.
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend, zowel verbaal als schriftelijk.
 • Je kunt je strategie, beleid en kennis uitstekend presenteren aan diverse doelgroepen.

Wij zien de meerwaarde van diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve werkomgeving. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.

 

Wij bieden 

Een veelzijdige, dynamische functie in een enthousiast team met volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.

De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 11 maanden met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 11 , gebaseerd op een 38-urige werkweek.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud aan positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

 

Informatie en solliciteren: 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Linda Sinac, Manager Communicatie .
Telefoon: 070 338 44 48, email: linda.sinac@savethechildren.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor.  Telefoon 070 338 4448, personeelszaken@savethechildren.nl.

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 31 augustus  kenbaar maken door het invullen van het online sollicitatieformulier.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanpassing sollicitatieproces i.v.m. het Corona-virus 

Save the Children volgt de adviezen van het RIVM m.b.t. het Corona-virus. Daarom werken de medewerkers van Save the Children grotendeels vanuit huis. Ook onze sollicitatiecommissie werkt vanuit huis. Je kunt blijven solliciteren op onze vacatures en sollicitatieprocedures blijven doorgaan. Alleen vinden sollicitatiegesprekken tijdelijk via videoverbindingen plaats.

save-the-children

Save the Children

Save the Children is the world’s leading independent organisation for children. We work in around 120 countries. We save …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief