Het werk van Dries Verhoeven houdt het midden tussen performance en beeldende kunst. Op theaterfestivals, in de openbare ruimte van de stad, in musea en theaters wordt het denken van toeschouwers en toevallige voorbijgangers op scherp gezet. Studio Dries Verhoeven beoogt radicaal en grensverleggend werk te maken, dat liefst voor lange tijd te zien is op vele plekken in Europa. De lat ligt hoog: we willen onszelf, de kijk-conventies, de technische mogelijkheden en de context waarin het werk wordt gemaakt en gepresenteerd continu uitdagen.

Functie

Hoofd productie zijn bij Studio Dries Verhoeven betekent dat je de productieleider op de vloer bent en tegelijkertijd het grotere overzicht houdt op de planning, zowel voor de nieuwe werken als de bestaande werken die (internationaal) touren.

Profiel

Als Studio geloven we in de kracht van goede samenwerking, waarbij iedereen in het team werkt vanuit een eigen expertise. Het team bestaat uit zelfstandige professionals die eenzelfde doel hebben: het mogelijk maken en realiseren van de plannen van Dries Verhoeven.
Voor de functie van hoofd productie zoeken we iemand die zich verbonden voelt met het werk van de Studio en graag met ons een samenwerking wil aangaan voor de langere termijn. We zoeken een scherpe denker, die kritisch durft te zijn en er plezier uithaalt om alles tot in de details goed te organiseren. Iemand die helder communiceert met alle betrokkenen en overzicht creëert met jaarplanningen. Iemand die vooruitdenkt, zorgzaam is en het proces mee bewaakt, of het nu gaat om een grote zaalvoorstelling of een werk op locatie.

Kernverantwoordelijkheden op een rij:

 • Vertaalslag maken van artistiek concept naar productioneel haalbare uitwerkingen.
 • Voorbereiden en organiseren van repetities, montage en de tournee.
 • Beheren en bewaken van budget en bijstellen waar nodig.
 • Planningen maken en aanpassen.
 • Spin in het web, zorgen dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van wat ze moeten weten.

Eigenschappen:

 • Je communiceert helder.
 • Je bent een kritische denker.
 • Je kunt prioriteiten stellen en aangeven wanneer beslissingen genomen moeten worden.
 • Je hebt oog voor detail en bent niet snel gek te krijgen.
 • Je hebt een proactieve houding en een sterk probleemoplossend vermogen.
 • Je bent een verbinder.

Studio Dries Verhoeven vindt diversiteit en inclusie belangrijk en heeft zich ten doel gesteld een afspiegeling van de maatschappij te zijn. We moedigen mensen met een diverse achtergrond aan om te solliciteren.

Wat we bieden

Een jaarcontract met uitzicht op verlenging, salariëring conform de cao Toneel en Dans. Aanstelling van gemiddeld 0,5 fte. We zoeken iemand per 1 januari 2022. Het is niet altijd evenveel werk, er zijn periodes waarin je fulltime werkt (april/mei) en periodes waarin je 1 à 2 dagen per week werkt (januari/najaar). Het is geen 9-tot-5-baan. Zeker in de montageperiode en tijdens premières vragen we een flexibele houding t.o.v. de dagen/tijden waarop je werkt. Deze functie kan in overleg ook als ZZP’er worden uitgevoerd.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief en CV voor 30 november 2021 naar yoni@driesverhoeven.com. Gesprekken vinden plaats op 7 en 8 december. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met zakelijk leider Yoni Vermeire per mail.

studio dries verhoeven

Studio Dries Verhoeven

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief