Het Servicebureau van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) is op zoek naar een

Studentencoach (0,6 fte)

bekend met artistieke processen en een diverse (internationale) studentenpopulatie

Wat neem je mee?
Je hebt (ruime) ervaring met de begeleiding van internationale studenten en sensitiviteit voor culturele diversiteit en inclusiviteit. Je hebt affiniteit met kunstvakonderwijs en weet wat presteren in de (podium)kunsten op hoog niveau betekent. Je bent bekend met neurodiversiteit bij jongeren. Je bent een toegankelijke, ervaren coach, trainer en adviseur, zowel off- als online. Je hebt minimaal een afgeronde, relevante hbo-opleiding, bij voorkeur toegespitst op kunst en cultuur en bent gewend in het Engels te communiceren.

Wat ga je doen?
Je coacht de studenten (gemiddeld 80-100 studenten op jaarbasis) in drie tot zes
een-op-eensessies en door middel van korte trainingen, waarin de student praktische handvatten krijgt aangereikt om beter te kunnen studeren. Het gaat hierbij om studenten die tijdens hun studie aanlopen tegen stressgerelateerde organisatieproblemen en problemen uit het spectrum van neurodiversiteit[1]. Verder gaat het om internationale studenten die tegen cultuurverschillen aanlopen.

Je onderhoudt binnen en buiten de hogeschool contact met studieleiders, studentendecanen en –psychologen. Je zorgt op die manier ervoor dat studenten met hun hulpvraag op de juiste plek terecht komen.

Je hebt ook een signalerende rol. Welke trends zie je, en wat kunnen de opleidingen doen om de studeerbaarheid van de onderwijsprogramma’s te verbeteren; welke voorzieningen zijn daarvoor nodig?

Wie zijn wij?
De AHK leidt professionals op die voor en in de kunsten werken. Aan zes academies studeren ruim 3000 studenten, van wie een derde afkomstig is uit het buitenland. Studenten en medewerkers werken vanuit bezieling en innerlijke motivatie. Zij zijn geëngageerd en nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen persoonlijke en artistieke ontwikkeling en voor een veilige leer- en werkomgeving. De AHK streeft naar een inclusieve leer- en werkomgeving die de basis vormt voor kwaliteit, nieuwe ideeën en creativiteit.

Je komt te werken binnen de afdeling Kwaliteit, communicatie en beleid (KCB), die onderdeel is van het Servicebureau van de AHK. De afdeling is op hogeschoolniveau verantwoordelijk voor o.a. kwaliteitszorg, internationalisering, onderwijsontwikkeling, studentenwelzijn en docentprofessionalisering.

Wat bieden wij?
In eerste instantie bieden wij een dienstverband tot januari 2023.  Deze periode wordt gebruikt om vast te stellen welke voorziening(en) voor studentenwelzijn op centraal niveau gewenst zijn. Afhankelijk van de uitkomst, kan het tijdelijk dienstverband omgezet worden in een vaste aanstelling. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2845,48 en maximaal € 4307,66 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (generieke functie Studentenbegeleider-A schaal 10 cao hbo). De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, een goede reiskosten- en thuiswerkvergoeding en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patricia Ruisch, teamleider onderwijs afdeling KCB, via patricia.ruisch@ahk.nl

De sollicitatie
Zie jij jezelf als de geschikte kandidaat? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met motivatie en cv vóór dinsdag 25 mei via vacature-sb@ahk.nl, t.a.v. Patricia Ruisch. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op dinsdag 8 juni, de tweede ronde op 15 juni. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Wij willen graag zelf ons team samenstellen; wij doen daarom niets met acquisitie naar aanleiding van deze vacature.  

 

 

[1] bijvoorbeeld ADHD, ADD, autisme en dyslexie

AHK2_400px

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief