Heb jij een fascinatie voor culturen en wil je je graag inzetten voor een betere samenleving? Wil je bijdragen aan het moderniseren van de communicatie over internationaal vrijwilligerswerk? En wil jij daarmee zorgen dat SIW Internationale Vrijwilligersprojecten een onderscheidend aanbod blijft leveren?

Stagiaire Marketing & Communicatie
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten – Utrecht
Vrijwilligerswerk

Heb jij een fascinatie voor culturen en wil je je graag inzetten voor een betere samenleving? Wil je bijdragen aan het moderniseren van de communicatie over internationaal vrijwilligerswerk? En wil jij daarmee zorgen dat SIW Internationale Vrijwilligersprojecten een onderscheidend aanbod blijft leveren? SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is op zoek naar een enthousiaste:

Stagiaire Marketing & Communicatie

Wie zijn wij? 
SIW is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk (NGO). Al meer dan 65 jaar ontvangt SIW buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland en worden Nederlandse vrijwilligers uitgezonden naar projecten over de gehele wereld. In het totaal gaat het om circa 250 uitzendingen en ontvangsten per jaar. SIW valt onder een drietal Internationale netwerken (Alliance, CCIVS en SCI).

De missie van SIW is om mensen te stimuleren hun horizon te verbreden. Dit doet SIW door vrijwilligers in contact te brengen met andere culturen. Op deze manier wil SIW intercultureel begrip vergroten, bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en hen aanmoedigen zich belangeloos in te zetten voor een betere samenleving “Voor en door vrijwilligers”.

De activiteiten van SIW worden georganiseerd door circa 75 enthousiaste vrijwillige medewerkers, ondersteund door een kantoor in het hart van Utrecht.

 

Wat ga je doen?

Je helpt bijvoorbeeld met het uitrollen van een nieuw logo en een nieuwe slogan. Je draagt actief bij aan de social media uitingen van SIW op Facebook en Instagram. Als er interessante leads zijn volg je die op. Ook ontwerp je een zogenaamde infogram met de gegevens van 2020 om het jaarverslag overzichtelijk samen te vatten. Tenslotte help je mee de website en andere communicatie middelen te updaten en moderniseren. Je hebt regelmatig contact met medewerkers van het marketing & communicatie team en de kantoor coördinator.

 

Wie ben jij?

·         Je bent enthousiast over de projecten, doelstellingen en missie van SIW;

·         Je doet een opleiding voor vormgeving, marketing en/of communicatie;

·         Eigen ervaring met een internationaal vrijwilligersproject is een pré;

·         Je bent communicatief vaardig en ziet het als een uitdaging om met verschillende mensen te werken;

·         Je kunt zelfstandig werken, mede gezien de corona restricties;

·         Ook help je SIW te promoten bij potentiële deelnemers, bijvoorbeeld op de voorlichtingsdagen/avonden, op beurzen, schoolbijeenkomsten en/of op social media;

·         We zijn flexibel wat betreft het aantal uren van je inzet, dat bepalen we graag in overleg;

·         Je woont bij voorkeur in de omgeving van Utrecht;

·         Jongeren met een multiculturele achtergrond worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren om een zo divers mogelijk team te vormen.

Wat bieden wij jou?

·         Een leuke organisatie met veel enthousiaste mensen met passie voor vrijwilligerswerk en reizen;

·         De unieke ervaring om bij te dragen het aanbod van SIW te visualiseren;

·         De kans om relevante ervaring op te doen, vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen;

·         Veel ruimte voor eigen initiatief en volop mogelijkheden om jouw ideeën vorm te geven;

·         Korting op een internationaal vrijwilligersproject via SIW.

Interesse?

Voor meer informatie over SIW en de functie kun je kijken op onze website en/of contact opnemen met afdeling P&O. Je motivatie met CV kun je sturen t.a.v. Sarah Chaquibi, onder vermelding van “stagiair marketing & communicatie”.

Soort dienstverband: Vrijwilligerswerk

 

SIW_400px

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW is er voor iedereen met een avontuurlijke en flexibele instelling: • Wij zenden belangstellenden uit naar vrijwilligersprojecten in …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief