Oriëntagestage bij Stichting Mendoo

Stichting Mendoo (voorheen Blijf van mijn Dier) zet zich sinds 2014 in om huisdieren tijdelijk op te vangen van mensen die het moeilijk hebben. Wij helpen daarbij mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, dakloos zijn geraakt of kampen met verslaving en/of psychische problematiek. Door tijdelijk onderdak voor de dieren te bieden krijgt iemand weer de kans en de ruimte om aan het herstel te werken. Doordat de stichting groeiende is en daarmee het aantal aanmeldingen stijgt, zijn wij op zoek naar ondersteuning voor onze coördinator dierenopvang.

Werkzaamheden:
Als stagiaire bij Mendoo draai je volledig mee in het projectteam. Je werkt nauw samen met de projectcoördinator, die tevens jouw stagebegeleider is. Je denkt mee met verbeteringen/uitbereidingen voor het project en je voert deze uit, waarnaast je ook de lopende zaken draaiende houdt. Deze lopende zaken zijn o.a. contact onderhouden met gastgezinnen en cliënten, het beantwoorden van e-mails, nieuwe aanmeldingen van gastgezinnen verwerken en huisbezoeken inplannen. Mocht je meer verantwoordelijkheid aankunnen en willen, dan kun je ook een gedeelte van de uitvoering op je nemen, zoals het uitvoeren van huisbezoeken en eventueel het plaatsen van dieren. Daarnaast kun je (in overleg) af en toe een telefoondienst krijgen. Telefoontjes die binnenkomen beantwoord je en mochten er nieuwe dieren binnenkomen, dan noteer jij alle gegevens die nodig zijn. Vervolgens kun je in samenwerking met de stagebegeleider een plek voor het dier gaan zoeken. Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor de administratie. Denk hierbij aan het aanmaken en bijhouden van dossiers voor binnengekomen dieren, het aanmelden van dieren bij dierenartsen en het opvragen en versturen van updates over de dieren. Vanwege corona werk je in eerste instantie nog veelal vanuit huis. Het is wel de bedoeling om straks, wanneer de richtlijnen dit toelaten, weer in teamverband bij elkaar te komen. Dit zal vooralsnog eens per week in Bodegraven zijn. Naast de de teamdag zul je dagelijks samen met jouw stagebegeleider aan de casuïstiek werken. Dit vindt plaats op een locatie die voor jullie beide praktisch is. Ook zul je regelmatig onderweg zijn om dieren te plaatsen of huisbezoeken af te leggen.

 

Competenties:
-Zelfstandigheid
-Verantwoordelijkheidsgevoel
-Goede communicatieve vaardigheden
-Gestructureerd werken
-Initiatief tonen
-Creatief
-Oplossingsgericht
-In het bezit van rijbewijs B

Ben jij een enthousiast, open en sociaal persoon met gevoel voor verantwoordelijkheid en kan je goed zelfstandig en gestructureerd werken? Dan ben jij wellicht geschikt voor deze vacature. Stuur je sollicitatie met CV naar vacatures@mendoo.nl. Graag met vermelding van opleiding en leerjaar.

Mendoo_400px

Mendoo

Stichting Mendoo is een non-profit organisatie die zich inzet voor kwetsbare mensen en hun huisdieren. We zijn werkzaam binnen de …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief