Greenpeace Nederland zoekt per januari/februari 2021, voor een periode van minstens 4 maanden, voor minimaal 3 dagen per week een

Stagiair(e) Educatie

Greenpeace geeft met haar educatieprogramma leerlingen op de basis- en middelbare school de kennis, vaardigheden en attitude mee die hen in staat stelt om in actie te komen voor de wereld om hen heen. In ons educatief aanbod staan de grote duurzaamheidsvraagstukken als klimaatverandering en biodiversiteitsverlies centraal. Docenten faciliteren en trainen we om met deze vraagstukken aan de slag te gaan in de klas.

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) educatie bij Greenpeace werk je intensief samen met de educatiemedewerker. Je focust op één of meerdere hoofdtaken, en werkt daarnaast mee aan verschillende (kleinere) doorlopende werkzaamheden. Het educatiewerk bestaat uit inhoudelijk ontwikkelwerk en communicatie- en wervingstaken. Waar jij mee aan de slag gaat is afhankelijk van de periode waarin je stage loopt én waar jouw talenten en voorkeuren liggen.

Dit gaan we in ieder geval doen van januari tot juni:

 • Het huidige lesaanbod herzien, updaten en inhoudelijk in lijn brengen met de vernieuwde focus van het educatieprogramma.
 • Een nieuw lespakket ontwikkelen over klimaatverandering.
 • Een communicatieplan maken voor het bereiken van docenten.
 • Content over klimaatverandering (her)schrijven voor docenten.
 • Short learnings ontwikkelen voor docenten over klimaatverandering en systeemverandering.
 • Nieuwsbrieven en wervingsteksten schrijven voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.
 • Websiteteksten schrijven.
 • Onderzoek doen bij docenten en/of leerlingen naar mindsets ten opzichte van klimaatverandering.
 • En altijd: Wanneer nodig samen inspringen op de actualiteit.

We kunnen in onderling overleg bekijken of je ook bij andere activiteiten van de organisatie kunt meekijken.

Wat kenmerkt jou?
Voor deze stage zoeken we iemand die:

 • een relevante HBO of WO opleiding volgt en tenminste 3e-jaars is.
 • affiniteit en enige (werk)ervaring heeft met het basis- en voortgezet onderwijs als doelgroep.
 • flexibel is en om kan gaan met last-minute veranderingen.
 • zelfstandig kan werken en goed kan samenwerken.
 • een proactieve houding heeft.
 • vloeiend Nederlands spreekt en schrijft. (Al onze lesmaterialen en communicatie-uitingen zijn in het Nederlands.)
 • met net zoveel energie de minder leuke klusjes aanpakt als de krenten uit de pap vist.
 • en affiniteit heeft met de campagnes van Greenpeace.

Wat bieden we jou?

Als stagiair(e) bij Greenpeace heb je de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen en unieke ervaring op te doen bij een internationale organisatie. Je krijgt zowel vrijheid en verantwoordelijkheden als goede begeleiding. Jij kunt daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een beter milieu. Wij bieden een stagevergoeding van maximaal €250,- op basis van een voltijd stage.

Ben je geïnteresseerd in de stage?

Stuur dan uiterlijk woensdag 2 december een e-mail naar educatie.nl@greenpeace.org t.a.v. Anne van de Ven met een motivatiebrief en CV. Vermeld in je brief naast je motivatie ook de gewenste startdatum en duur van je stage en eventueel je stage-opdracht of randvoorwaarden die de opleiding stelt voor de stage. Beschrijf ook eerder opgedane ervaring. Meer informatie over onze campagnes en successen vind je op onze website en social media kanalen. Specifieke vragen over de functie kun je stellen aan Anne van de Ven (06 2900 1159).

Na het vinden van een geschikte kandidaat wordt de vacature gesloten.

 

Een wereld die draait op schone energie, met duurzame landbouw, rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.

Gelijkheid en solidariteit zijn de basis van een gezonde samenleving en planeet. Diversiteit in een team zorgt voor mooiere en effectievere acties en campagnes. Bij Greenpeace kun je jezelf zijn. Wees welkom.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

greenpeace1

Greenpeace

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen, duurzame landbouw en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief