Foundation Max van der Stoel, in samenwerking met European Forum for Democracy and Solidarity, zoekt 1 stagiair(e) “Democracy”.

De Foundation Max van der Stoel (FMS) zet zich in voor opkomende democratieën en voor (sociaal)democraten in landen waar de vrijheid onder druk staat. De FMS steunt de opbouw van politieke partijen, door middel van trainingen, op verzoek van buitenlandse partners. Hiertoe heeft zij een kleine personele staf en een uitgebreid netwerk van trainers die werkzaam zijn van Oost-Europa tot Noord-Afrika.

Daarnaast verzorgt de FMS het secretariaat van het European Forum for Democracy and Solidarity, een platform voor samenwerking tussen sociaaldemocratische partijen en stichtingen binnen en buiten de Europese Unie. Het European Forum heeft tot doel de sociaaldemocratie en de onderlinge solidariteit in Europa te versterken. Op de website www.europeanforum.net worden de belangrijkste politieke ontwikkelingen uit de doelregio bijgehouden.

De FMS is op zoek naar een student(e) die:

  • voldoende kennis heeft van Europese politieke processen en beleidsprocedures;
  • beschikt over aantoonbare affiniteit met internationale samenwerking;
  • een afwisselend en veeleisend takenpakket aankan;
  • zelfstandig kan werken en initiatief neemt;
  • over analytische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden beschikt;
  • de Engelse taal goed beheerst.

Wat houdt deze stage in?

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum;
  • het mede samenstellen van de tweewekelijkse Newsflash van het European Forum als ook het bijhouden van de website van het European Forum door middel van het schrijven van nieuwsartikelen;
  • daarnaast kan je gevraagd worden mee te helpen bij het organiseren van een buitenlandse activiteit van de FMS of bij een van de FMS activiteiten in Nederland;
  • ten slotte zullen er bijkomende administratieve activiteiten van je gevraagd worden, zoals het notuleren van (internationale) vergaderingen.

De stageperiode loopt van 1 september 2020 tot en met 31 januari 2021. Je werkt vier dagen per week (28 uur) op ons kantoor in Den Haag (voor zover mogelijk i.v.m. Covid-19, anders zijn er online mogelijkheden). De stagevergoeding bedraagt €450,- per maand als je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?

Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk 7 juni 2020 naar Jaron Liplijn: jliplijn@foundationmaxvanderstoel.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 070-5500 567. Zie ook onze websites: www.foundationmaxvanderstoel.nl en www.europeanforum.net. Sollicitatiegesprekken vinden online plaats tussen woensdag 10 en donderdag 18 juni.

In dezelfde periode zijn we op zoek naar een stagiair(e) Communication & Events en een stagiair(e) Research & Advocacy.

FMS

Foundation Max van der Stoel

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief