Foundation Max van der Stoel zoekt 1 stagiair(e) “Communication & Events”

Jaarlijks organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) debatten en conferenties over internationale politiek en samenwerking, samen met verschillende partners, zoals het Internationaal Secretariaat van de PvdA. Deze publieke bijeenkomsten zijn erop gericht het Nederlandse publiek te informeren en discussie op gang te brengen over internationale politiek en het Nederlandse en Europese buitenland- en ontwikkelingsbeleid.

Ook online richten we ons op het informeren van mensen over internationale politieke onderwerpen, door middel van het schrijven van artikelen, social media, en andere vormen van online communicatie. Samen met de verantwoordelijke projectmedewerker werk je binnen deze stage mee aan de inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden die bij deze activiteiten komen kijken.

De FMS is op zoek naar een student(e) die:

  • aantoonbare kennis en/of affiniteit heeft m.b.t. internationale samenwerking;
  • zelfstandig kan werken in een drukke omgeving;
  • interesse heeft in de Nederlandse politiek en het Nederlandse beleid ten aanzien van internationale samenwerking;
  • creatief en stressbestendig is;
  • kennis heeft van social media en bij voorkeur ook van design tools;
  • helpt de FMS evenementen tot een succes te maken!

Wat houdt deze stage in?

Je assisteert bij de inhoudelijke en logistieke organisatie van diverse workshops en debatten. Zo organiseer je bijvoorbeeld een politiek café, waarbij je helpt de insteek te bepalen en zoekt naar geschikte partners en sprekers. In de voorbereiding op de publieke bijeenkomsten werk je mee aan de promotie van het evenement, de inhoudelijke opzet van de bijeenkomst en het draaiboek. Daarnaast help je bij het opzetten en uitvoeren van onze online communicatie, waarbij jouw inhoudelijke bijdragen over verschillende onderwerpen onmisbaar is. Bijvoorbeeld bij ons onderzoeksproject over ‘Climate Justice’ of over democratisering in EU buurlanden.

Wat bieden we?

Je doet ervaring op binnen een politieke ngo en maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties. Er is goede stagebegeleiding en er heerst een collegiale werksfeer. De stageperiode loopt van 1 september 2020 tot en met 31 januari 2021. Je werkt vier dagen in de week (28 uur) op ons kantoor in Den Haag (voor zover mogelijk i.v.m. Covid-19, anders zijn er online mogelijkheden). De stagevergoeding bedraagt €450,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?

Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk 7 juni 2020 naar Remy van Aanholt: rvaanholt@foundationmaxvanderstoel.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 070-5500 567. Zie ook onze website www.foundationmaxvanderstoel.nl. Sollicitatiegesprekken vinden online plaats tussen woensdag 10 en donderdag 18 juni.

In dezelfde periode zijn we op zoek naar een stagiair(e) Democracy en een stagiair(e) Research & Advocacy.

FMS

Foundation Max van der Stoel

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief