Periode (in overleg): tussen 1 september 2021 en 1 februari 2022 voor minimaal 5 maanden (4 dagen per week)

Wie ben jij?
Jij bent scherp. Nieuwsgierig. Met een uitstekend taal- en beeldgevoel. Jij bent een creatieve, allround communicatie collega die graag bij een maatschappelijke organisatie wil werken. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende initiatieven probleemloos te vertalen naar diverse doelgroepen en verschillende kanalen.

Jouw uitdaging
Als stagiair(e) Communicatie bij War Child Nederland, ondersteun jij de communicatiemedewerkers bij het opstellen en uitvoeren van de volgende communicatieactiviteiten:
• Produceren en uploaden van content in tekst en beeld over ons werk, evenementen, fondsenwervende activiteiten en nog veel meer voor online en offline zodat we altijd actueel en up-to-date zijn.
• Samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines binnen de organisatie.
• Verrichten van diverse ondersteunende werkzaamheden binnen het communicatieteam.

Kortom, als stagiair(e) Communicatie vervul je een belangrijke rol in het actueel houden van al onze kanalen. Je maakt onderdeel uit van het communicatieteam en werkt nauw samen met de communicatiemedewerkers voor de Nederlandse markt.

Jouw profiel
• Je volgt een relevante opleiding op HBO of WO niveau (journalistiek, nieuwe media en digitale cultuur, communicatie)
• Je staat ingeschreven als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling tijdens je gehele stage periode
• Je hebt ervaring met het schrijven, produceren en het uploaden van content
• Je kunt overweg met beeldbewerkingsprogramma’s (Photoshop en InDesign)
• Je werkt secuur en je bent allergisch voor spelfouten. Een tekst gaat er pas uit als alles klopt.
• Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
• Je hebt zin om je mouwen op te stropen en het verschil te maken voor kinderen in oorlog.

Onze organisatie
Het imago dat War Child extern uitdraagt is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op resultaten tegen lage kosten. Het kantoor is gevestigd op een nieuwe moderne locatie in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Op het hoofdkantoor van War Child werken zo’n 100 betaalde krachten en rond de 10 stagiair(e)s en 12 vaste kantoorvrijwilligers. Op dit moment werken wij volgens de COVID-19 maatregelen, wat betekent dat we vooralsnog voornamelijk vanuit huis werken of in kleinere aantallen ca. twee dagen per week.

Solliciteren
We zoeken een stagiair(e) die rond 1 september 2021 kan beginnen voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week. Als je bij ons stagiair(e) wordt, kun je rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.
Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog? Upload dan je CV en motivatiebrief zo snel mogelijk, maar niet later dan 4 augustus 2021 via de volgende link:

https://www.warchild.nl/stage-lopen/stagiaire_communicatie/

Stagiaires bij War Child dienen ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling en wij vragen voor een inschrijvingsbewijs. We stellen het op prijs als je van tevoren bij je opleiding informeert of deze stage wordt goedgekeurd. Vermeld dit graag in je brief.

Is dit niet jouw droomstage? Steun War Child door deze vacature met je netwerk te delen!

Door te solliciteren op deze vacature, verklaar je dat de verklaringen en informatie die je in je sollicitatie hebt opgenomen zijn juist, volledig en te goeder trouw gedaan. Je begrijpt dat het geven van een verkeerde voorstelling van zaken, onjuiste informatie en het achterhouden van informatie een reden is om je sollicitatie af te wijzen, een aanbod of benoeming in te trekken en, indien deze is al aanvaard, dit kan leiden tot sancties, zoals, maar niet uitsluitend, ontslag op staande voet. Daarnaast begrijp je dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet overleggen en dat, als je die niet kan overleggen, er geen arbeidsrelatie kan ontstaan.

War Child is een internationale organisatie en we zijn toegewijd om een diverse en inclusieve werkgever te zijn. Wij werven onze nieuwe collega’s op basis van hun talenten, competenties en gedeelde waarden; daarbij letten we niet op de leeftijd, geslacht of gender identiteit, ras, kleur, etniciteit, geloof, cultuur, seksuele oriëntatie, fysieke beperking, etc.

Veiligheid van kinderen en jeugd is voor War Child essentieel. War Child tolereert en accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. Bovendien vragen wij alle geselecteerde kandidaten aan te tonen dat ze op de hoogte zijn van, en zich committeren aan de minimale standaarden die van toepassing zijn in de ontwikkelings- en humanitaire context, zoals humanitaire normen en waarden, Sphere Humanitarian Charter, normen in de Humanitarian Standards Partnership, Core Humanitarian Standard, internationaal humanitair recht, de gedragscode voor het Internationale Rode Kruis en de Rode Halvemaan Beweging, en Goede Doelen (ngo’s) in rampenbestrijding en de 6 IASC basisprincipes ten aanzien van seksuele exploitatie en misbruik.

Disclaimer
• Alleen sollicitaties die via onze website binnenkomen, worden in behandeling genomen.
• Indien we voor de genoemde sluitingsdatum een geschikte kandidaat hebben gevonden, kan het zijn dat we de vacature eerder dan de vermelde sluitingsdatum van onze website verwijderen. Reacties die na sluitingsdatum binnenkomen, nemen we dan helaas niet meer in behandeling.
• De sluitingsdatum kan verlengd worden tijdens ons selectieproces. Indien je nog niets van ons vernomen hebt, nemen we je sollicitatie mee in de verlengde procedure

untitled_2

War Child

War Child  believes no child should be part of war. Ever.
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief