Maatschappelijke impact maken. Goeddoen. Werken aan een mooiere wereld. Spreekt dit jou aan en ben je op zoek naar een betekenisvolle stage? Social Enterprise NL zoekt communicatieve versterking per september 2021.

Maatschappelijke impact maken. Goeddoen. Werken aan een mooiere wereld. Spreekt dit jou aan en ben je op zoek naar een betekenisvolle stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Social Enterprise NL zoekt communicatieve versterking per september 2021. Lijkt het jou tof om sociaal ondernemerschap te promoten via social media, nieuwsbrieven en toffe artikelen? Lees dan snel verder.

Wat doet Social Enterprise NL precies?

Social Enterprise NL is aanjager, netwerkorganisatie, ‘bruggenbouwer’ van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met zo’n 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s Chocolonely, Dopper, Happy Tosti en Vandebron.

En wat ga jij dan doen?

Om de impact van sociaal ondernemers te vergroten creëren wij een podium voor sociaal ondernemerschap in het algemeen en voor onze leden in het bijzonder. De komende maanden creëer en deel jij mooie content in lijn met onze communicatiestrategie.

Je gaat aan de slag het met het maken van nieuwsbrieven in Mailchimp, interviewen van sociaal ondernemers, maken van infographics en ben je een belangrijke speler in het uitvoeren van onze social media strategie. Heb je een goed idee om sociaal ondernemerschap onder de aandacht te brengen? Je krijgt de ruimte om hiermee aan de slag te gaan!

“Ik heb tijdens mijn stage bij Social Enterprise NL een mooie inkijk gekregen in de vooruitstrevende wereld van het sociaal ondernemerschap. Ik heb veel ambitieuze, inspirerende mensen mogen spreken, prachtige nieuwtjes mogen delen en veelbelovende bedrijven leren kennen. Naast de dagelijkse communicatiewerkzaamheden kreeg ik veel ruimte om mijn creativiteit los te laten op nieuwe ideeën. En dit allemaal in gezelschap van een enthousiast, gezellig team waarin ik mij vanaf dag een welkom voelde!” – Jori Kuipers, Stagiaire communicatie Social Enterprise NL

Herken jij je in deze omschrijving?

 • HBO/WO student;
 • Actief op social media;
 • Creatief met vormgeving;
 • Communicatief sterk: je schrijft foutloos en hebt een vlotte pen;
 • Je staat bekend om je leergierigheid en enthousiasme;
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen;
 • En een dosis humor maakt jouw dag compleet.

En zoek jij dan:

 • Een afwisselende stage waar je veel kan leren en (creatieve) vrijheid krijgt voor 4-5 dagen in de week, voor een duur van 5-6 maanden, vanaf september 2021;
 • Een jong energiek team met collega’s die gaan voor impact en kwaliteit;
 • Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een passende stagevergoeding;
 • Een werkplek in Amsterdam in het geweldige MidWest, ook een sociale onderneming uit ons netwerk. Zoals het er nu naar uit ziet werk je een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor.

Interesse?

Is dit wat je zoekt? We zijn benieuwd wie jij bent! Stuur een mail met daarin je CV en (korte) motivatie naar: evelien@social-enterprise.nl.​​​​​​ Heb je in de tussentijd nog vragen? Laat het Evelien weten via e-mail of 06-42735309.

Benieuwd naar je eventuele toekomstige collega’s? Check hier het team

se_basislogo

Social Enterprise NL

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief